Beveiligingsupdate van augustus is nog niet beschikbaar voor Pixel-telefoons

Beveiligingsupdate van augustus is nog niet beschikbaar voor Pixel-telefoons

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google heeft het security bulletin voor de maand augustus voor Pixel-telefoons gepubliceerd. Hierin kan je zien welke kwetsbaarheden specifiek in de software van Pixel-telefoons zijn verholpen. Normaliter rolt Google de beveiligingsupdate van de betreffende maand ook meteen uit naar zijn Pixel-telefoons maar dat is nog niet het geval.

Beveiligingsupdate van augustus

Het lijkt er dus op dat de beveiligingsupdate van augustus voor Pixels vertraging heeft opgelopen. We hoopten op de redactie al dat dit zou liggen aan de officiële aankondiging van Android 13, maar het lijkt erop dat we deze nieuwe Androidversie pas volgende maand te zien krijgen.

Volgens 9to5Google is de uitrol van de update uitgesteld. Zij ontdekten dat de Amerikaanse provider Verizon met een tussentijdse en onverwachtse update voor de Pixel 6 en Pixel 6 Pro is gekomen. Een mogelijk reden voor deze vertraging kan zijn dat Google op het laatste moment een probleem ontdekte waardoor de uitrol van de beveiligingspatch van augustus moest worden stilgelegd.

Google vermeldt in ieder geval in het security bulletin dat het 40 kwetsbaarheden voor Pixel-telefoons gaat verhelpen, variërend in de categorie gemiddeld, hoog tot kritiek.

Wanneer beschikbaar?

We hopen dat de beveiligingsupdate van augustus voor de Pixel-telefoons in de komende dagen alsnog wordt uitgerold. Zodra de update beschikbaar is krijg je hierover een melding in je notificatiebalk. Je kan ook handmatig checken of je de update al binnen hebt. Dit doe je als volgt: Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

De beveiligingsupdate van augustus is alleen beschikbaar voor de Pixel 4 en nieuwere Pixel-smartphones. Dat zijn dus de Pixel 4, Pixel 4 XL, Pixel 4a, Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 6 en de Pixel 6 Pro. Heb je een Pixel 6a? Google heeft vandaag de Android 13 Beta 4.1 voor deze telefoon beschikbaar gesteld. Wil je hieraan meedoen? Dan kan je je hier aanmelden voor het bètaprogramma van Android 13. Heb je een Samsung? Grote kans dat je de beveiligingsupdate van augustus dan al een aantal dagen geleden geïnstalleerd hebt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk