Google stelt beveiligingsupdate van juli beschikbaar voor Pixel-telefoons

Google stelt beveiligingsupdate van juli beschikbaar voor Pixel-telefoons

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De beveiligingsupdate van juli is vanaf nu beschikbaar voor de Pixel-smartphones van Google. Deze update brengt de nieuwste beveiligingspatches mee en maakt VoLTE-oproepfuncties voor de Pixel 6 (Pro) mogelijk. De update kun je vanaf vandaag verwachten.

Beveiligingsupdate

Afgelopen dinsdag kwamen we met het nieuws dat Samsung de Android 12-beveiligingsupdate van juli had uitgebracht. Hiermee was het bedrijf zelfs sneller dan Google, de maker van Android. Google had de update wel al klaar, maar omdat het afgelopen maandag een feestdag in de Verenigde Staten was hebben ze deze naar vandaag getild. De update bevat enkele stabilisatie- en prestatieverbeteringen én zorgt ervoor dat enkele kwetsbaarheden worden verholpen. Daarnaast komt de update met een 'nieuwe' functie genaamd 'VoLTE'. Dit is de communicatiemethode die het mogelijk maakt om te bellen via 4G. In de beveiligingsupdate van juli wordt deze functie toegevoegd. Deze functie komt beschikbaar voor de Pixel 6 en voor de Pixel 6 Pro.

Wanneer beschikbaar?

De juli-update voor de Pixel-telefoons worden gefaseerd uitgerold en hierdoor kan het zijn dat jij de update nog niet binnen hebt. Zodra de update beschikbaar is zou je hierover een melding ontvangen. Je kan ook handmatig checken of je de update al binnen hebt. Dit doe je als volgt: Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

De beveiligingsupdate van juli is alleen beschikbaar voor de Pixel 4 en nieuwere Pixel-smartphones. De Pixel-smartphones die de update gaan krijgen zijn dus de volgende toestellen: Pixel 4, Pixel 4 XL, Pixel 4a, Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 6 en de Pixel 6 Pro.

Heb jij de update al binnen? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

AW Poll

Wij zijn overigens erg benieuwd naar welke Android-beveiligingspatch jij op je telefoon hebt staan en of beveiligingsupdates voor jou belangrijk zijn. Laat het aan ons weten en vul hiervoor bijvoorbeeld onze AW Poll in, de link vind je hieronder. We zijn benieuwd!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk