Google Pixel 4 ontvangt laatste beveiligingsupdate

Google Pixel 4 ontvangt laatste beveiligingsupdate

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google heeft de beveiligingsupdate van oktober beschikbaar gesteld voor zijn Pixel-smartphones. Deze update brengt oplossingen voor enkele hardware-problemen en zorgt ervoor dat er enkele kwetsbaarheden worden verholpen. Het is tevens de laatste gegarandeerde beveiligingsupdate voor de Pixel 4 en Pixel 4 XL.

Beveiligingsupdate van oktober 

De uitrol van de beveiligingsupdate van oktober zal de komende week gefaseerd plaatsvinden. Google meldt in de Pixel-community dat alle ondersteunde Pixel-apparaten met Android 13 deze update vanaf vandaag kunnen verwachten, afhankelijk van de provider en het apparaat. Zodra de update voor jouw Pixel-telefoon beschikbaar is, zal je hierover echter een melding ontvangen. Je kunt overigens ook handmatig controleren of je de update al binnen hebt. Dit doe je op deze manier: ga naar instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Google heeft de update voorzien van oplossingen voor volgende problemen met audio, vpn-verbinding, wifi-verbinding en de gebruikersinterface. De details vind je hier.

Google Pixel 4 ontvangt laatste beveiligingsupdate

Bedankt Marc!

Laatste voor de Pixel 4 en 4 XL

Voor de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL uit 2019 is dit de laatste officiële beveiligingsupdate. Deze apparaten genieten helaas niet van de vijf jaar beveiligingsupdates die nieuwere Pixels (Pixel 6 en hoger) wel krijgen, en daarmee houdt het dus deze maand op voor de Pixel 4-serie. De Pixel 3a, 3a XL, 4, 4 XL, 4a, 4a (5G), 5 en 5a (5G) krijgen tevens drie jaar gegarandeerde beveiligingsupdates in plaats van vijf jaar.

Google Pixel 4 ontvangt laatste beveiligingsupdate

Pixel 4-fans, wees niet getreurd. Google voorziet deze apparaten altijd nog van een allerlaatste patch krijgen voordat ze het zonder moeten stellen. Zo kreeg de Pixel 3a zijn laatste update nog in september, iets later dan Google aanvankelijk had gepland. In december of januari zullen de Pixel 4 en Pixel 4 XL vermoedelijk voor het laatste een update krijgen.

Heb jij de oktober-update al binnen op je Pixeltelefoon? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Bedankt voor de tip, Makie070 en Marc!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk