Android 9.0 Pie voor Samsung-smartphones komt begin 2019 beschikbaar

Android 9.0 Pie voor Samsung-smartphones komt begin 2019 beschikbaar

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Android Pie Samsung Galaxy

Er is weer wat nieuwe informatie gelekt over de beschikbaarheid van Android 9.0 Pie voor Samsung-smartphones. In de Samsung+-app van Samsung zelf meldt het bedrijf een datum waarop we deze grote update mogen verwachten. Het gaat om 'begin 2019.' Let er wel op dat deze datum in het algemeen is: het kan verschillen per regio wanneer de update wordt uitgerold. Ervaring leert ons dat de Benelux soms een paar weken tot maanden langer moet wachten dan andere delen van de wereld.

Samsung laat ook in de post enkele wijzigingen voor Pie weten. Een deel daarvan kennen we al, een deel is van Google zelf. Zo is er de Adaptive Battery die op een slimme manier apps die veel batterij verbruiken afsluiten. Soms verbruiken apps meer stroom dan nodig op de achtergrond: Samsung noemt als voorbeeld de app Panda Pop. In totaal kan er wel 30% aan energie bespaart worden volgens Samsung.

Daarnaast komen App Slices naar Pie voor Samsung. Hierbij worden er shortcuts naar acties in apps zelf aanbevolen, zoals het direct reserveren van een taxi of het navigeren naar huis. Ten slotte komen er nieuwe emoji's, 157 in totaal. Deze zijn al in Pie verwerkt. Deze wijzigingen komen naar Pie, naast enkele features die we al eerder zagen verschijnen zoals een donkere modus in Samsung Experience 10.0, zoals de laag van Samsung over Android heen heet.

Afbeeldingen van een alfa-versie van Android Pie op de Galaxy S9, inclusief donker thema

Zoals we onlangs al schreven komt er een bèta-programma voor Pie. Hiervan kwamen al enkele support-pagina's online. Dit programma zal waarschijnlijk naar de S9 en S9+ gaan. XDA weet via een bron te melden dat dit bèta-programma eind deze maand live moet gaan, al kan het deze informatie niet bevestigen. Ook zal de Samsung Galaxy Note 9 geen onderdeel uitmaken hiervan.

Dit is in lijn met hoe het testen van Oreo er vorig jaar aan toe ging: toen werd de Note 8 uit het bèta-programma gehouden en gold deze alleen voor de S8 en S8+. In eerste instantie zullen alleen het Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Zuid-Korea in aanmerking komen voor de bèta van Android Pie.

Sinds 6 augustus is Android 9.0 Pie uitgerold voor diverse Pixel-smartphones. Dit kwam nadat de eerste developer-preview al op 7 maart 2018 werd aangekondigd. Door diverse bèta's aan Google's kant konden fabrikanten al aan de slag met Pie. We weten dat Samsung altijd wat meer tijd nodig heeft om al zijn eigen wijzigingen bovenop de standaardversie van Android te leggen. Zo duurde het vorig jaar bij 8.0 Oreo ongeveer een half jaar tot deze versie voor de eerste Samsung-smartphones beschikbaar was. Dit waren de Galaxy S8 en S8+ die als eerste aan de beurt kwamen. Een maand later volgde de Galaxy Note 8.

Als we dit schema naar Android Pie doortrekken dan is bovenstaande informatie redelijk accuraat: de Galaxy S9-series krijgen als eerste in begin 2019 Android Pie, daarna de Note 9, om vervolgens de overige Samsung-smartphones aan de beurt te laten komen. Via: XDA-Developers

Samsung Samsung Galaxy S9
3000 mAh
5.8 inch - 1440 x 2960 px
64 GB
Exynos 9810

Meer info

Samsung Samsung Galaxy S9+
3500 mAh
6.2 inch - 1440 x 2960 px
64 GB
Exynos 9810

Meer info

Samsung Samsung Galaxy S9
3000 mAh
5.8 inch - 1440 x 2960 px
64 GB
Exynos 9810

Meer info

Samsung Samsung Galaxy S9+
3500 mAh
6.2 inch - 1440 x 2960 px
64 GB
Exynos 9810

Meer info

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk