ASUS Zenfone 10 wordt op 29 juni gepresenteerd

ASUS Zenfone 10 wordt op 29 juni gepresenteerd

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

ASUS heeft zojuist bekend gemaakt dat de Zenfone 10 op 29 juni gelanceerd gaat worden. De compacte high-end smartphone van het Taiwanese bedrijf zal dan dus voor het eerst het levenslicht gaan zien. Wat kunnen we verwachten?

ASUS Zenfone 10

De Zenfone-smartphones van ASUS staan altijd bekend als krachtige compacte high-end smartphones, die ondanks hun kleine formaat toch vaak een sterke accuduur hebben. Daarbij zijn de camera's vaak erg goed en draaien de toestellen op een vrij schone Android-schil.

Het lijkt er echter op dat de Zenfone 10 één van de speerpunten van de Zenfone-telefoons gaat verliezen. Volgens de geruchten beschikt de Zenfone 10 namelijk over een 6,3'' paneel. Zijn voorgangers waren nog een stuk compacter. Zo hadden de Zenfone 8 en de Zenfone 9 een 5,9'' beeldscherm. Nu is 6,3'' nog altijd niet heel groot, maar zeker niet meer zo compact als eerst. Het zal overigens gaan over een Full HD+ AMOLED-paneel met een verversingssnelheid van 120 Hz. ASUS spreekt in hun persbericht overigens nog wel over 'compact en krachtig'.

Gerelateerde artikelen

Overige specificaties

Na alle waarschijnlijkheid draait de Zenfone 10 op de Snapdragon 8 Gen 2-chipset. Dit is de snelste processor die je op dit moment in een Android-smartphone kunt vinden. De processor zal worden bijgestaan door 16 GB aan RAM en 256 of 512 GB aan opslag.

De batterij wordt verder waarschijnlijk 5000 mAh groot en kan met 67W worden opgeladen. De Zenfone 9 had een 4300 mAh-accu die je met 30W kon opladen. We verwachten verder een 200 MP hoofdcamera en een 12 MP groothoeklens. Wellicht dat ASUS er nu ook voor kiest om een telelens toe te voegen, maar dat is nog niet bekend. Het toestel draait straks uit de doos op Android 13. Hopelijk dat ASUS zijn matige updatebeleid dit jaar weet te verbeteren.

Aankondiging volgen

Via deze link kun je de aankondiging van de Zenfone 10 volgen. Zoals je al eerder hebt kunnen lezen vindt dit plaats op 29 juni aanstaande. Om 15:00 uur zal het event beginnen.

Kijk jij uit naar de Zenfone 10? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

ASUS Zenfone 10 wordt op 29 juni gepresenteerd

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk