Asus Zenfone 8: compacte vlaggenschip wordt op 12 mei gelanceerd

Asus Zenfone 8: compacte vlaggenschip wordt op 12 mei gelanceerd

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Compacte telefoons beginnen steeds zeldzamer te worden: zeker in het high-end segment is het lastig, zo niet onmogelijk, om een telefoon te vinden die kleiner is dan 6-inch. Asus wil in mei bewijzen dat compacte telefoons een thuis hebben in het high-end segment, zo blijkt uit de teaser die Asus heeft verspreid voor zijn aanstaande Zenfone 8.

Asus Zenfone 8

Asus was jarenlang afwezig van de Nederlandse markt door een patentconflict met Philips. Toch wist de Taiwanese fabrikant begin dit jaar met de ROG Phone 5 terug te keren naar de Benelux. Daarmee lijkt de deur op een kier te zijn gezet voor de komst van andere Asus-telefoons, zo mogelijk ook voor de aanstaande Zenfone 8. Geruchten wijzen op een serie van drie telefoons, waaronder de Mini: het kleinste toestel in de Zenfone 8-reeks. Hoe de samenstelling van de productreeks er precies uit komt te zien, zal bekend worden gemaakt op 12 mei, dat is de lanceringsdatum van de Asus Zenfone 8.

Op de website van Asus is een eventpagina te vinden waarop het bedrijf verwijst naar de Zenfone 8. Op de pagina is te lezen dat het aanstaande toestel, of toestellen, ‘Groot is in kracht’, terwijl hij juist ‘klein is in formaat’. Daarmee lijken de eerdere geruchten over de komst van een drietal telefoons ontkracht. Toch kan het zo zijn dat Asus drie telefoons uitbrengt, maar dat het tijdens het evenement de focus houdt op de kleinste variant in de Zenfone 8-lijn. Voorlopig blijft het koffiedik kijken.

‘Zenfone 8 Mini’

Eerdere geruchten spraken over de komst van de Zenfone 8 Mini, evenals een telefoon die intern als Picasso bekend zou staan, en ten slotte een telefoon met codenaam ‘Vodka’. Van de Asus Zenfone 8 Mini is bekend dat de telefoon een ‘OLED’-scherm heeft met een 5,92-inch diagonaal, een resolutie van 1080 x 2400 pixels (Full HD+) en een 120 Hz-verversingsfrequentie. Onder de motorkap vinden we verder een Snapdragon 888-chipset, tot 16 GB-werkgeheugen, en een batterij die volgens TUV SÜD-certificaten met maximaal 30 watt kan worden snelgeladen.

Specificaties van de Picasso komen grotendeels overeen met de Zenfone 8 Mini. Wel heeft Asus het toestel voorzien van een flink groter scherm, met een 6,67-inch diagonaal. Ondanks dat het scherm groter is, zijn de details gelijk: het gaat namelijk om een OLED-scherm met een FullHD+-resolutie en een 120 Hz-verversingsfrequentie. Onder de motorkap zal de Picasso standaard voorzien zijn van 16 GB-werkgeheugen, dat stellen geruchtenmakers. Details van de Vodka, het derde toestel, zijn nog te schaars. Bekend is dat de telefoon een 6,7-inch scherm krijgt en de Snapdragon 888-chipset bevat.

Oude camerasensoren

Wat nog overblijft op het gebied van de gelekte specificaties, zijn de camerasensoren. Als de details die zijn uitgelekt juist zijn, gebruikt Asus de bekende 64 MP IMX686-sensor als hoofdcamera op zijn Zenfone 8 Mini en de ‘Picasso’. Op de Zenfone 8 Mini wordt dit aangevuld met een nieuwe sensor van Sony: de IMX663. Asus’ Picasso bevat in zijn cameramodule verder een 12,2 MP-sensor die we kennen van Google, de IMX363. Tot slot is er een 8 MP-telefotosensor aanwezig. Het is nog niet bekend hoeveel camerasensoren beide telefoons precies zullen hebben.

Neem bovenstaande geruchten uiteraard met de nodige korrels zout. Asus heeft tot op heden nog geen uitspraken gedaan over de specificaties van de telefoon, wat bovenstaande details niet meer maakt dan speculaties. Zou jij willen dat Asus een Mini-telefoon in zijn Zenfone 8-serie uitbrengt? Laat het ons zeker weten in de reacties onderaan het artikel.

Nieuws

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk