Googles slimste widget krijgt twee nieuwe functies

Googles slimste widget krijgt twee nieuwe functies

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google werkt aan nieuwe functies voor zijn slimme At a Glance-widget. Dit kun je verwachten.

At a Glance-widget

De At a Glance-widget maakt onderdeel uit van de Google-app en is te vinden op het startscherm van Pixel-telefoon. De widget laat nuttige informatie zien zoals de datum, het weer, herinneringen of de volgende afspraak in je agenda. Heb je je Pixel op de Nederlandse taal ingesteld, dan heet de widget 'Snel overzicht'. De informatie is ook te vinden op het vergrendelscherm.

De widget laat ook vluchtinformatie zien als je tickets in Gmail hebt ontvangen. Die informatie wordt binnenkort uitgebreid met luchthavengegevens en vluchtschema's. Dat ontdekte 9to5Google in versie 14.11 van de Google-app (bètaversie).

Gerelateerde artikelen

In de buurt van het vliegveld

Als je je in de buurt van een luchthaven bevindt (bijvoorbeeld om iemand op te halen), dan kan de At a Glance-widget een handige snelkoppeling naar de pagina met aankomsttijden van de luchthaven zien. Dus de site waar je het vluchtnummer of de luchtvaartmaatschappij kunt invullen.

In de buurt van openbaar vervoer

Diezelfde snelkoppeling is er ook voor aankomst- en vertrektijden van treinen en busseb. At a Glance ziet wanneer je in de buurt van een bus of trein bent en laat dan de juiste dienstregeling te tonen. Je wordt dan naar Google Maps verwezen. De widget zou wellicht ook direct de aankomst- en vertrektijden op het startscherm kunnen laten zien, maar daar is de ruimte te klein voor.

De populairste artikelen over de At a Glance-widget

De At a Glance-widget kan momenteel al veel nuttige info laten zien. Zo vertelt Google wie er aan je deur staat voor je Nest-deurbel en krijg je een waarschuwing als je je zaklamp onbedoeld hebt laten aanstaan. Meer over Googles slimme widget vind je in de artikelen hieronder.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk