AW Poll: zo denken jullie over draadloos opladen anno 2019

AW Poll: zo denken jullie over draadloos opladen anno 2019

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

AW Poll: draadloos opladen anno 2019

Smartphones hebben de laatste paar jaar een aantal algemene veranderingen ondergaan. De meest belangrijke zijn die van het verkleinen van de schermranden, het weghalen van de koptelefoonaansluiting op high-end smartphones en het toevoegen van een glazen achterkant in plaats van metaal. Deze glazen achterkant voelt niet alleen meer premium aan en maakt leuke kleurtjes mogelijk (Huawei P30 Pro of Note 10+?) maar ook draadloos opladen. Wij vroegen ons af of sinds eind april 2018 jullie draadloos opladen belangrijker zijn gaan vinden op je (toekomstige) smartphone.

De uitslag van de AW Poll van 2019 vind je hierboven. Dit is gemeten over een totaal van 972 stemmen. Hiervan geeft bijna 53% aan dat draadloos opladen een leuke extra is, maar niet per se nodig op hun smartphone. Stel je hebt een smartphone die draadloos opladen heeft dan kan dit handig zijn voor op je bureau en je nachtkastje, maar als hij het niet heeft: dan maar een draadje inpluggen. De meerderheid kijkt klaarblijkelijk dus naar andere argumenten dan draadloos opladen tijdens het uitzoeken van een smartphone.

22% van de stemmen doet dit echter niet. Zij vinden draadloos opladen namelijk wel essentieel. Dit kan zijn omdat ze hun inrichting al helemaal hebben afgestemd op deze technologie of dat ze het gewoon te handig vinden in plaats met een draadje in de weer te gaan. 17% geeft aan dat ze draadloos opladen helemaal niet gebruiken en voor bedraad opladen gaan. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat draadloos opladen op de meeste smartphones vrij langzaam gaat. Een oplaadtijd van 4 uur of meer om je telefoon compleet op te laden is niet handig als je even snel wat stroom nodig hebt. 8% laat weten dat ze überhaupt niet naar de manier van opladen kijken. USB Type C, Micro USB, draadloos, als ie maar oplaad!

Draadloze oplader bij mij thuis: de Pixel Stand

Kijken we naar de uitslag van vorig jaar, dan zien we een kleine toename van het aantal mensen die draadloos opladen een must vinden: van 20 naar 22%. Diegenen die het een leuk extraatje vinden is met 7% gestegen, van 46 naar 53%. De grootste daler zijn voor de mensen die uitsluitend bedraad opladen: dit percentage is met 7% gedaald, van 24 naar 17%. Kortom, draadloos opladen is iets aan populariteit gestegen maar een must: nee, dat blijft het voor de meeste mensen (nog) niet.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk