Wordt dit de beste vouwbare smartphone van 2022?

Wordt dit de beste vouwbare smartphone van 2022?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Galaxy Z Fold 3 van Samsung is ongetwijfeld een van de beste vouwbare smartphones van dit moment. Toch is er ruimte voor verbetering voor deze en andere foldables, en dan met name op cameragebied. Vivo lijkt hier nu de oplossing voor te hebben gevonden.

Vivo X Fold met topspecificaties

Die oplossing krijgt vermoedelijk de naam Vivo X Fold, dat zegt de Chinese geruchtenverspreider Digital Chat Station op Weibo. Volgens het bericht krijgt de vouwbare telefoon van Vivo een aantal interessante eigenschappen die de strijd met de Z Fold 3 en de OPPO Find N meten zal aanwakkeren.

De Vivo X Fold zou een vouwbaar 8 inch LTPO QHD OLED-scherm heeft met Ultra Thin Glass (UTG). Het glas waar Samsungs Galaxy Z Flip ook mee is uitgerust. Verder zien we een ultrasone vingerafdrukscanner, 66W snelladen en 50W draadloos opladen. De Vivo X Fold zou aangedreven worden door de high-end Snapdragon 8 Gen 1. We hebben hier dus te maken met specificaties van smartphones in het hoge segment.

De camera-setup zou ook sterke specificaties krijgen. Er wordt gesproken over camera's die vrijwel gelijk zijn aan die van de Vivo X70 Pro Plus:

  • 50 MP hoofdcamera (1/1,5-inch sensor)
  • 8 MP ultragroothoekcamera
  • 12 MP telefotocamera met 2x optische zoom 
  • 8 MP periscoopcamera met 5x optische zoom

Of de ultragroothoekcamera net als de Vivo X70 Pro Plus ook over gimbalstabilisatie beschikt, wordt niets gezegd.

Vivo X Fold afbeeldingen

Naast de specificaties zijn er ook afbeeldingen van de Vivo X Fold op Weibo gedeeld. We zien een ontwerp en wallpaper dat lijkt op die van de Galaxy Z Fold-serie, inclusief camera-inkepingen op beide schermen. Op de achterkant vinden we de opstelling met vier camera's, compleet met Zeiss-branding en een periscoopcamera. Die camera zal naar verwachten beter presteren dan de 12 MP telefotocamera met 2x optische zoom van de Galaxy Z Fold 3.

Een ander opvallend detail op de afbeeldingen is de schakelaar aan de rechterkant van het apparaat als deze dichtgeklapt is. Vermoedelijk is dit een vergrendeling voor het vouwmechanisme. Daarnaast lijkt het erop dat de vouwbare Vivo een achterkant van kunstleder krijgt, wat we ook bij andere high-end smartphones van Vivo zagen.

Vivo X Fold lancering

Vivo zal de X Fold in China op 11 april lanceren. Het is niet bekend of en wanneer de vouwbare krachtpatser naar andere regio's komt. Wij hopen in ieder geval dat Vivo dat wel doet. Wat denk jij van de Vivo X Fold? Hot or not? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk