'Chrome laat gebruikers einde maken aan ongewilde extensies'

'Chrome laat gebruikers einde maken aan ongewilde extensies'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Chrome gaat het voor gebruikers veel eenvoudiger maken om in één klap alle extensies op een website uit te schakelen. Dat werkt met een nieuwe schakelaar die makkelijk te bereiken is naast de adresbalk. Op die manier kan je makkelijk problemen met websites oplossen.

Chrome-extensies uitschakelen

Extensies kunnen ontzettend handig zijn in Chrome. Met Google Translate vertaal je bijvoorbeeld een website met een druk op de knop en een extensie als 'Lightshot' laat je makkelijk screenshots maken van specifieke delen op een webpagina. Helaas slaagt Google er niet altijd in om malware uit de Chrome Web Store te weren en de werking van een extensie kan problemen veroorzaken op websites. Dat zie je bijvoorbeeld geregeld voorkomen met adblockers.

Gerelateerde artikelen

Chrome is zich bewust van die problemen. Een gebruiker op Reddit heef ontdekt dat Google werkt aan een functie waarmee je alle extensies meteen kan uitschakelen op een website. Via de 'Extensiesknop' naast de adresbalk komt er één handige schakelaar die de klus klaart. Je kan de werking zien in de onderstaande gif.

Via de Extensiesknop zal de bewuste schakelaar te vinden zijn

Via de Extensiesknop zal de bewuste schakelaar te vinden zijn

Als je nu problemen ervaart op een website, dan moet je eerst door de menu's van Chrome navigeren om dan elke extensie één voor één uit schakelen tot het probleem is opgelost. De nieuwe schakelaar kan dat proces enorm versnellen. Het is alleen niet duidelijk of Chrome een webpagina ook automatisch zal herladen op het moment dat alle extensies worden uitgeschakeld. Het herladen van een pagina is vaak nodig om de webpagina opnieuw te laten werken nadat er problemen zijn geweest met een extensie.

Gekopieerd van Edge

Google Chrome zou niet de eerste browser zijn die het makkelijker maakt om extensies uit te schakelen, want Microsoft Edge heeft al sinds vorig jaar een pauzeknop gekregen voor alle extensies op een website. Het is niet bekend wanneer de functie actief zal zijn in Chrome, maar mogelijk kunnen we de schakelaar in de komende maanden verwachten.

'Chrome laat gebruikers einde maken aan ongewilde extensies'

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk