Chrome OS krijgt ingebouwde achtergrondvervaging en nieuwe videobel-opties

Chrome OS krijgt ingebouwde achtergrondvervaging en nieuwe videobel-opties

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Chrome OS wil videobellen verbeteren door videobel-apps te voorzien van achtergrondvervaging en meer nieuwe opties om videobellen aangenamer te maken. Denk aan programma’s zoals Google Meet en Zoom.

Achtergrond vervagen

Sommige van die apps kunnen al zelf een achtergrond ‘blurren’, maar het is nog makkelijker als dit vanuit het besturingssysteem standaard wordt geregeld voor alle apps. Immers maken ze gebruik van de hardware van de laptop, namelijk de camera, dus is het aan het besturingssysteem om daar als ‘tussenpersoon’ bij te zijn om dat te faciliteren. Waarom niet meteen die tussenpersoon aan het werk zetten en alvast het achtergrond van je camerabeeld te vervagen?

Google’s Chrome OS-team zou werken aan ingebouwde videocamera-effecten, waardoor je niet meer je vuile vaat in de keuken of je alles verwoestende kat in beeld hebt, maar alleen jijzelf scherp bent en alles om je heen verder vaag is. Dat wordt bewerkstelligd door machine learning, wat impliceert dat het alleen beschikbaar wordt op de nieuwere apparaten met Chrome OS. Google test het momenteel op apparaten die een Intel-processor hebben van de 11e en 12e generatie.

Portretverlichting

Daarnaast zou Google portretverlichting testen, een functie die bezitters van Google Pixel wel kennen en waardoor je qua licht net even wat beter uit de verf komt. 9to5Google zag in ieder geval in wat codewijzigingen van Chrome OS dat dit eraan zou komen. Ook zou Chrome OS gaan controleren wanneer een videogesprek begint, waardoor het bijvoorbeeld een waarschuwing kan geven als je een gesprek begint en het netwerk instabiel is.

Het is goed dat er in een wereld waarin volop hybride wordt gewerkt nog steeds verbeteringen worden toegebracht aan videobel-mogelijkheden. Het lijkt er vooralsnog niet op dat veel bedrijven weer naar het oude 5-dagen-op-kantoor-stramien teruggaan en dus is er veel vraag naar betere manieren om te videobellen. Echter geeft 9to5Google ook aan dat het waarschijnlijk nog wel wat tijd in beslag zal nemen voordat deze functies hun opwachting maken in Chrome OS.

Meer weten over Chrome OS? Lees dan onze speciale Chrome OS-pagina.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk