Deze pc's krijgen vanaf 2023 geen Chrome-ondersteuning meer

Deze pc's krijgen vanaf 2023 geen Chrome-ondersteuning meer

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft bekend gemaakt dat Chrome niet langer de oudere Windows-versies blijft ondersteunen. Begin 2023 ontvangen gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1 geen Chrome-updates meer en daarmee ook geen beveiligingspatches.

Chrome voor Windows 7 en 8.1

Gebruikers die nog een oude versie van Windows hebben, krijgen nog een extra motief om hun pc te upgraden. Hun Chrome-browser zal vanaf 14 januari 2023 geen ondersteuning meer krijgen. De browser krijgt dus niet langer nieuwe functies en ook de noodzakelijke beveiligingsupdates stoppen dan.

Chrome blijft wel gewoon werken, dat benadrukt Google in een bericht op het Chrome Help-forum. Het is vanaf dan nog steeds mogelijk om de browser te blijven gebruiken, maar in principe loop je dan een risico met de beveiliging van je browser. Met elke Chrome-update worden namelijk kwetsbaarheden verholpen.

De eerste update die niet meer verschijnt op Windows 7 en 8.1 is versie 110 van Google Chrome. Die update staat gepland op 7 februari. Het is niet toevallig dat er een einde komt aan de ondersteuning voor deze versies van Windows, want eerder maakte ook Microsoft bekend dat het de ondersteuning van Windows 7 en 8.1 stopt op 10 januari.

Meer Chrome-nieuws

Wat we van Chrome versie 110 mogen verwachten, is nog niet bekend. Recent heeft Google een hele reeks van Chrome-verbeteringen voor tablets voorgesteld. Anderzijds heeft de Android-app ook al de nodige voorbereidingen gekregen opdat gebruikers binnenkort zonder wachtwoord kunnen inloggen op websites.

Op Androidworld schreven we recent over een bedenkelijk onderzoek dat de ronde deed over de populairste browsers en daaruit bleek dat Chrome de meest kwetsbare is, omdat Google dit jaar de meeste kwetsbaarheden heeft ontdekt. We leggen hier uit waarom die conclusie fout is en waarom we eerder van het omgekeerde uitgaan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Wear OS? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk