Chromebooks krijgen Microsoft Office-integratie: dit mag je (niet) verwachten

Chromebooks krijgen Microsoft Office-integratie: dit mag je (niet) verwachten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Chromebooks werken straks veel beter met de Office-apps van Microsoft, dat heeft Google onthuld. Dit jaar komt er een een diepe integratie van Microsoft 365 en de cloudopslag van OneDrive in Chrome OS. We leggen uit wat je er wel en niet van mag verwachten.

Microsoft en Chrome OS

Windows en Chrome OS zijn twee concurrerende besturingssystemen, zoveel is zeker. Het besturingssysteem van Microsoft draait nog steeds op de meeste laptops en pc's wereldwijd, maar Google is erin geslaagd om toch heel wat scholen en consumenten te overtuigen van Chrome OS. Chromebooks draaien vlot op lichte en goedkope hardware, ze zijn energiezuinig en komen met de krachtige Workspace-software.

De twee techgiganten zijn nu samen aan tafel gaan zitten om zo een betere ervaring van de Microsoft-diensten aan te bieden op Chromebooks. In de loop van dit jaar komt er een begeleid installatieproces waarbij Chrome OS-gebruikers de Microsoft 365-webapp kunnen instellen. Op die manier kunnen ze op hun Chromebook gebruik maken van de webversie van onder meer Word, PowerPoint en Excel.

Daarnaast zal ook Microsoft OneDrive rechtstreeks geïntegreerd zijn in de Bestanden-app van Chrome OS. Dat maakt Google bekend in de Chrome OS Beta tester Community. Momenteel krijg je in Bestanden alleen maar toegang tot de interne opslag van je Chromebook of tot Google Drive.

De integratie van Microsoft 365 in Chrome OS

De integratie van Microsoft 365 in Chrome OS

Dit mag je wel en niet verwachten

Voor bedrijven die nu werken met de kantoorsoftware van Microsoft, wordt het dankzij deze integratie mogelijk om toch goedkopere Chromebooks aan te schaffen voor hun werknemers. Chromebooks werken dan namelijk met de Office-apps en ze krijgen sneller toegang tot de gemeenschappelijke cloudopslag.

Sommige media schrijven in hun artikel over een "first class" integratie van Microsofts diensten op Chromebooks, maar die bewering gaat toch een brug te ver en zo legt Google het ook niet uit in zijn blogbericht. De webapp van Microsoft 365 bevat namelijk niet alle functies die je wel vindt in de Windows-versies van Word, Excel en PowerPoint. Het is zelfs zo dat de Microsoft 365-webapplicatie vandaag al werkt op Chrome OS, en Chromebook-gebruikers kunnen ook al toegang krijgen tot OneDrive via een aparte app of via hun browser. Het gaat dus in de eerste plaats om een upgrade van de gebruikservaring, door de begeleide installatie in Chrome OS en de integratie in de Bestanden-app.

Beschikbaarheid

Google stelt dat de integratie er komt "in de komende maanden". Chromebook-gebruikers die gebruik maken van het bèta- of dev-kanaal kunnen er al eerder mee aan de slag. Ben jij van plan om de diensten van Microsoft te gebruiken op je Chromebook? Denk je dat Google met deze integratie veel Microsoft-gebruikers en bedrijven kan aantrekken? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Chromebooks? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk