Claudia's beste aankoop van 2020

Claudia's beste aankoop van 2020

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het einde van 2020 nadert en ik denk dat we met zijn allen wel kunnen stellen dat dit jaar snel voorbij mag zijn. Maar voordat het zover is, vertel ik jullie wat mijn beste aankoop (uiteraard een gadget met stekker) van 2020 is geweest.

Claudia's beste aankoop van 2020

Lenovo lanceerde begin dit jaar zijn voordelige Chrome OS-tablet met toetsenbord, de Lenovo IdeaPad Duet Chromebook. Lenovo wilde met dit 2-in-1-apparaat een multifunctioneel, lichtgewicht maar bovenal een voordelig alternatief bieden en dat is ze wat mij betreft gelukt. Ik heb deze veelzijdige kameleon dus aangeschaft en er nog geen moment spijt van gehad. Ook niet van de USI-stylus die ik apart besteld hebt voor het maken van notities of tekeningen.

Veelzijdige kameleon

Veelzijdige kameleon? Inderdaad, want de IdeaPad Duet van Lenovo slaagt er als een van de weinigen in om op een succesvolle manier de taken van zowel een laptop als tablet volledig succesvol op zich te nemen. Dat komt door het toetsenbord en kickstand die Lenovo gewoon in de verpakking stopt, je hoeft er dus niet extra voor te betalen.

De Lenovo IdeaPad Duet komt met een erg dun ontwerp waardoor je hem met zijn Full HD 10,1 inch scherm ook comfortabel kan gebruiken zonder het meegeleverde toetsenbord kan gebruiken. Hij weegt in dat geval slechts 450 gram.

Verder is er 4 GB RAM aan boord, wat voldoende is om Chrome OS goed te laten werken. Ondanks zijn vrij compacte design gaat het apparaat toch 10 uur mee dankzij de 7000 mAh accu. De IdeaPad Duet heeft zelfs een aansluiting voor een monitor als het scherm toch iets te klein is voor de taken die je in gedachten had.

Claudia's beste aankoop van 2020

Lenovo heeft het apparaat uitgerust met twee camera's: een 8 MP camera op de achterkant en een 2 MP sensor aan de voorkant. Het apparaat draait op Chrome OS en het kan daarmee rekenen op software-ondersteuning tot acht jaar.

Conclusie uit de review

De Lenovo IdeaPad Duet Chromebook heeft me positief verrast. Het is een compact apparaat dat je gemakkelijk overal mee naartoe neemt. Het is ook een veelzijdig apparaat omdat je het op allerlei manieren kan gebruiken vanwege het 2-in-1-concept.

Ook het design van de Duet valt op. Het is iets anders dan dat we gewend zijn. Ik kan de dual-tone uitvoering van de tablet en het textiel-uiterlijk van de kickstand erg waarderen. Daarnaast is de accuduur van ruim 10 uur verrassend lang en Chrome OS erg gebruikersvriendelijk en dus makkelijk in gebruik. Dan het belangrijkste, dat alles koop je voor een zeer toegankelijke adviesprijs van 299 euro (4 GB/64 GB) of 349 euro (4 GB/128 GB).

Claudia's beste aankoop van 2020

Chrome OS-tablet + toetsenbord + kickstand

Is het dan allemaal rozengeur en maneschijn? Nee, want voor heavy multi-taskers die graag werken met meer dan 20 tabbladen in Chrome en tegelijkertijd allerlei apps ernaast gebruiken, kan de Duet op het gebied van prestaties tegenvallen. Ook op het gebied van aansluitingen zul je met de Duet kiezen voldoende moeten hebben aan één usb-c-aansluiting. Maar als je een apparaat zoekt om in de eerste plaats te browsen, notities te maken, Netflix te kijken en hier en daar een game te spelen op Stadia, dan hoef je echt niet verder te zoeken.

De Lenovo IdeaPad Duet Chromebook is voor mij de beste aankoop van 2020 geweest. Het apparaat biedt namelijk een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en is voor iedereen geschikt die niet het uiterste van zijn Chromebook vergt. Wil je meer, dan past de Duet ook heel erg goed als tweede apparaat in je dagelijks leven.

Wat is jouw beste aankoop van 2020 geweest? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over OnePlus? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Claudia's beste aankoop van 2020

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk