Colruyt lanceert ingesproken boodschappenlijstjes voor Google Assistent

Colruyt lanceert ingesproken boodschappenlijstjes voor Google Assistent

Jiri Truijen

door Jiri Truijen

Laatst geüpdatet

Google Assistent België

Op 28 mei 2019 werd de Google Assistent eindelijk in België gelanceerd. In 2016 lanceerde Google de Google Assistant (Engels) als opvolger van Google Now. De slimme assistent leerde vervolgens in 2018 Frans en Nederlands praten, en leerde begin dit jaar dus ook de Vlaamse taal en cultuur.

[readmore articles="202853"]

Tijdens de aankondiging vertelde Google dat er ook heel wat Belgische merken mee werkten aan de Belgische Google Assistent, via Actions on Google. Bij Actions on Google zeg je tegen de Assistent: “Oké Google, praat met …” en dan zeg je de naam van een merk. Vervolgens hangt het van dat merk af wat je kunt doen: bij de NMBS kun je bijvoorbeeld vragen of je trein op tijd is en bij Bpost wanneer je pakje geleverd zal worden. Ook Colruyt was één van de partners, maar zat nog in de testfase.

Colruyt werkte aan ingesproken boodschappenlijstjes, die tot vandaag enkel voor een selecte testgroep beschikbaar was. Vandaag brengt Colruyt daar verandering in want het lanceert als eerste Belgische supermarkt de mogelijkheid om je boodschappen in te spreken via Google Assistent.

[readmore articles="202994"]

Ingesproken boodschappenlijstjes

“Samen met onze klanten zijn we ervan overtuigd dat spraaktechnologie kan helpen om hun boodschappen nog efficiënter voor te bereiden”, zegt marketingdirecteur Guy Elewaut. Daarom kunnen alle klanten vanaf vandaag via Google Assistent hun producten toevoegen aan hun Colruyt-boodschappenlijstje, dat ze nadien kunnen raadplegen in de MyColruyt-app of op colruyt.be.

“Het boodschappenlijstje inspreken kan op elk moment en in elke situatie”, legt Guy Elewaut uit. “Thuis wanneer er iets ontbreekt in de koelkast, of onderweg bijvoorbeeld. Schrijven of typen is niet meer nodig. Het lijstje inspreken volstaat.”

De Colruyt Google Assistant start je door Google Assistent te openen en dan zeg je: “Praat met Colruyt”, de Assistent zal je vragen welk product je wil toevoegen, je zegt dan bijvoorbeeld bananen, melk, spaghetti, enzovoort. De Assistent voegt het toe aan je lijstje, waarna je het lijstje kan raadplegen in de MyColruyt-app.

Als je bijvoorbeeld ‘melk’ toevoegt, stelt de app een brik Boni Selection halfvolle melk van 1 L voor als de klant die vaak koopt. Tijdens het winkelen kunnen klanten hun Colruyt-boodschappenlijstje eenvoudig afvinken in de volgorde van de winkelindeling. Of ze sturen het door naar Collect&Go, de onlineboodschappenservice van Colruyt Group.

Beschikbaarheid

“OK Google, praat met Colruyt!” is vanaf nu te gebruiken op alle toestellen die de Google Assistent ondersteunen. Dat zijn de meeste smartphones, maar bijvoorbeeld ook smart speakers, zoals de recent aangekondigde Google Nest Mini. Bij Orange kun je de Nest Mini nu zelf voor maar 9 euro kopen!

Vanuit de testgroep bleek trouwens dat testers vaker via smart speakers hun boodschappen inspreken, dan via de smartphone.

[readmore articles="202980,202874"]

MyColruyt

MyColruyt

MyColruyt, da’s nóg makkelijker boodschappen voorbereiden. Maak een handig digitaal boodschappenlijstje, laat je inspireren door heerlijke recepten en p ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk