De nieuwe game van de populaire roguelike Risk of Rain komt eraan

De nieuwe game van de populaire roguelike Risk of Rain komt eraan

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Risk of Rain - Hostile Worlds komt binnenkort naar Android-telefoons en iPhones. Het spel werd in 2013 uitgegeven als roguelike en kreeg in 2019 zijn opvolger met Risk of Rain 2. Daarna volgde nog Risk of Rain Returns, maar nu is er een nieuw spel aangekondigd dat Hostile Worlds heet.

Risk of Rain - Hostile Worlds

Het voelt voor sommigen misschien wat vreemd, want Risk of Rain 2 verscheen op het eerder dit jaar overleden Google Stadia. Aan de andere kant is het goed om te zien dat de franchise gewoon doorkachelt en straks dus weer in een nieuwe variant op je telefoon en tablet speelbaar is. De game speelt zich af in hetzelfde universum als de eerdere spellen en je bent wederom een personage dat zich door extreem moeilijke levels heen moet zien te vechten. Sterf je, dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen en dat is frustrerend, omdat je onderweg allemaal items oppakt. Aan de andere kant zijn dit ook de spellen die een enorme boost kunnen geven aan je gelukshormoon, want als je het eenmaal wel haalt, dan is het gevoel van euforie enorm.

Risk of Rain heeft retro-graphics in een modern jasje en ontwikkelaar Gearbox legt het spel als volgt uit: “Stel je team samen, stel kostbare buit veilig en vernietig meedogenloze hordes vijanden! Deze nieuwste toevoeging brengt het geliefde Risk of Rain-universum naar mobiele apparaten, zodat spelers hun favoriete franchise ook onderweg kunnen spelen. Combineert roguelike gameplay met run-and-gun-gevechten om een ARPG-shooter van topklasse te maken.”

Releasedatum nog onbekend

Risk of Rain is een populair spel: het biedt veel mogelijkheden, veel actie en de mogelijkheid om met je vrienden samen te spelen in teamverband. Tof dus dat we hier meer van kunnen meemaken op onze smartphones. Wanneer? Dat weten we niet. Het is nog onbekend wanneer het spel verschijnt op iOS en Android.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk