Deze handige camera-app komt naar meerdere Samsung-smartphones

Deze handige camera-app komt naar meerdere Samsung-smartphones

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Samsung gaat zijn Camera Assistant-app uitbrengen voor verschillende Galaxy-smartphones. De app is op dit moment nog enkel als bètafunctie te gebruiken voor de Galaxy S22-serie van het bedrijf. Dit kan je doen met de Camera Assistant-app.

Wat is Camera Assistant? 

Met de Camera Assistant kun je vrij geavanceerde camera-instellingen aanpassen. Zo kun je de automatische lenswisseling uitschakelen, voorrang geven aan snellere sluitertijden en foto's laten verzachten door scherpe randen 'glad te strijken'.

De Camera Assistent is vanaf oktober al als bètafunctie te gebruiken in Samsung Good Lock. Dit is een app die meerdere plug-ins - of modules - bevat waarmee je nieuwe functies op je Samsung-smartphone kunt zetten. Al deze modules zijn afzonderlijk te downloaden zodat jij zelf kunt bepalen welke functie je wel en niet op je smartphone wil hebben. Good Lock kwam onlangs officieel naar Nederland, je leest hier meer over Good Lock. De Camera Assistent heeft zijn eigen module en is enkel te gebruiken door gebruikers die beschikken over een Galaxy S22, Galaxy S22 Plus of Galaxy S22 Ultra. Hier gaat nu echter verandering in komen.

Deze handige camera-app komt naar meerdere Samsung-smartphones

Beeld: Samsung Galaxy Store

Meerdere Galaxy-toestellen

Zodra het bètaprogramma is afgerond wordt de Camera Assistent namelijk ook beschikbaar gesteld voor andere Galaxy-smartphones. Een moderator van Samsung heeft dit namelijk gemeld op een forum van de Samsung Community. Hij meldt het volgende: ''Beta-testen zijn momenteel aan de gang voor gebruikers van het S22-model. Nadat de bètatest is voltooid, zullen we het verspreidingsschema van het toepassingsmodel afzonderlijk aankondigen.'' Hieraan voegt hij later toe: ''We zullen proberen zoveel mogelijk modellen aan te melden.''

Het is nog niet bekend welke toestellen toegang tot de module gaan krijgen. We verwachten echter dat sowieso de Z Flip 4, Z Fold 4 en S21 Ultra de functie gaan krijgen. Deze smartphones hebben namelijk vrijwel dezelfde cameraopstelling als die van de S22, S22+ of S22 Ultra. Wellicht dat functie ook naar andere Samsung-smartphones komt. We houden het in de gaten.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk