Motorola lanceert Moto Secure-app: dit kan je ermee

Motorola lanceert Moto Secure-app: dit kan je ermee

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Motorola introduceert een nieuwe app die de go-to bestemming voor alle noodzakelijke beveiligings- en privacyfuncties moet zijn. De nieuwe Moto Secure-app is op een geselecteerd aantal Motorola-telefoons beschikbaar.

Dit kan de Moto Secure-app

Motorola heeft de Moto Secure-app geïntroduceerd om zijn klanten van "nog betere digitale beveiliging" te voorzien. Hieronder vind je alle mogelijkheden die deze app heeft.

1. Snelle toegang tot privacy-instellingen

De nieuwe Moto Secure-app geeft je snelle toegang tot privacycontroles en beveiligingsfuncties. Alle gerelateerde instellingen die in Android zitten en door Motorola worden aangeboden vind je terug in de app.

Gerelateerde artikelen

2. Apps en bestanden veilig opbergen

Daarnaast kan je met de app een extra beschermingslaag toevoegen aan gevoelige informatie en apps. Je kan deze apps en bestanden verbergen in een Secure Folder die je vervolgens beschermt met een pincode. Met Secure Folder geeft je ook de mogelijkheid om de Verborgen modus in te schakelen. Met deze modus kan je kiezen uit vier pictogrammen en namen, in plaats van het zichtbaar tonen van apps in een map. Dat moet voor nog meer privacy zorgen. Zo kan je dus gevoelige informatie zoals financiële apps, digitale portemonnees, winkelapps of e-mailaccounts verbergen achter een discreet pictogram en label.

Motorola lanceert Moto Secure-app: dit kan je ermee

3. Minimaliseer risico's als je op een openbare netwerk zit

De Network Protection-functie van de Moto Secure-app komt van pas als je onderweg bent of vanaf een openbare locatie werkt. Door Network Protection in te schakelen, word je namelijk automatisch op de hoogte gebracht van hotspot of wifi-gerelateerd beveiligingsproblemen. Network Protection kan ook specifieke apps verhinderen om gebruik te maken van open verbindingen te gebruiken. Tenslotte kan de app spoofing voorkomen door 2G-verbindingen te blokkeren.

Motorola lanceert Moto Secure-app: dit kan je ermee

4. Controle over je vergrendelscherm

Met Lock Screen Security kun je alle opties van het lockscreen op je Moto bekijken en ook aanpassen voor meer bescherming. Je kan bijvoorbeeld netwerkfuncties vergrendelen zodat die niet op het vergrendelscherm zichtbaar zijn. Een dief kan dan niet zomaar het mobiele netwerk of wifiverbinding uitschakelen zonder de telefoon te ontgrendelen, waardoor jij je verloren apparaat niet meer kunt vinden.

5. Geen pottenkijkers bij invoeren pincode

Met PIN Pad Scramble worden de cijfers op het scherm waar je je pincode moet invullen gehusseld. Hierdoor kan niemand stiekem meekijken of het patroon van de ingedrukte cijfers kan onthouden.

Motorola lanceert Moto Secure-app: dit kan je ermee

6. Privacy Dashboard

Het Privacy Dashboard kennen we van Android 12. Deze tool geeft meer inzichten over de apps die van toestemming op je telefoon gebruikmaken. In een een oogopslag zie je welke apps toegang hebben tot de camera, de microfoon of je locatie. Je kan dan voor elk van deze toestemmingen een tijdlijn opvragen, en daarin ontdek je op welke momenten apps gebruik hebben gemaakt van de toestemming.

Via de Moto Secure-app kun je ook een uitgebreid overzicht bekijken van apps de afgelopen 24 uur toegang hebben gehad tot de agenda, contacten, bestanden, camera, microfoon en locatie van een gebruiker. Zie je iets verdachts? Dan kan je vanuit de Moto Secure-app app-machtigingen beheren, beveiligingsinstellingen bijwerken en privacycontroles aanpassen.

Welke Moto-telefoons krijgen de app?

De Moto Secure-app is momenteel beschikbaar op de Motorola ThinkPhone, de Moto G73 en de Moto G53. Motorola brengt de app in de toekomst ook naar andere Motorola-apparaten die Android 13 of hoger draaien.

Heb jij een van deze Moto-telefoons en ga je de app gebruiken? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk