Deze nieuwe dingen maken autorijden met Android straks veel beter

Deze nieuwe dingen maken autorijden met Android straks veel beter

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Wist je dat Amerikanen jaarlijks bijna 70 miljard uur achter het stuur doorbrengen? Hoeveel dat voor Nederlanders en Belgen is, dat weten we niet exact, maar we kunnen er ook wat van. Het is fijn om dan veel technische mogelijkheden te hebben die die rit aanzienlijk comfortabeler kunnen maken. Android heeft heel veel opties en daar komen er steeds meer bij. Deze nieuwe updates komen naar auto’s met Android Auto of Google ingebouwd.

Android Auto

Android Auto is tegen het einde van dit jaar in bijna 200 miljoen auto's beschikbaar. Het geeft je toegang tot duizenden media-, berichten-, navigatie-, parkeer- en oplaadapps waarbij je telkens het scherm van je auto kunt gebruiken. Dat scheelt je weer afleiding van je telefoon en maakt het allemaal een stuk veiliger.

Binnenkort kun je videovergaderingen met Microsoft Teams, Webex en Zoom zonder dat je je ogen van de weg hoeft te halen. Hoe het precies gaat werken is onduidelijk, maar waarschijnlijk kan het niet terwijl je onderweg bent: dan is immers de kans dat je naar andere mensen gaat kijken waarmee je vergadert erg groot en dat zou betekenen dat je ogen niet op de weg gericht zijn.

Gerelateerde artikelen

Auto's met Google ingebouwd

Er zijn steeds meer auto’s voorzien van Google ingebouwd, zoals Chevrolet, Honda, Polestar, Volvo en Renault. Nu is ook YouTube beschikbaar in die auto’s en die komt bij Polestar- en Volvo-auto’s via een over-the-air software-update. Daarnaast komt de Google Assistent met slimme suggesties naar de Google ingebouwde auto’s. Hiermee kun je sneller reageren op berichten, je aankomsttijd delen en meer. Dit komt de komende maanden naar dat type auto’s.

Meer nog? Oke, tijd voor een snack: die Google ingebouwde auto’s krijgen straks ook GameSnacks, bekend van Android Auto. Je kunt dan onder andere de spellen Beach Buggy Racing 2, Solitaire FRVR en My Talking Tom Friends spelen. Plus, Waze wordt beschikbaar gemaakt op auto’s met Google ingebouwd.

Heb jij zo'n auto en zit jij op deze updates te wachten? Laat het nu weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk