'Deze Nokia feature phone met Android is nooit uitgebracht'

'Deze Nokia feature phone met Android is nooit uitgebracht'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In een video zien we een Nokia feature Phone die nooit is uitgebracht. De Nokia 400 zoals hij zou heten kwam met Google Android for Feature Phones, kortweg GAFP. En ook dat besturingssysteem zal vermoedelijk het levenslicht niet meer zien.

Nokia 400 met Android

Twee jaar geleden verschenen er een tijdlang geruchten over een feature phone van Nokia, een klassieke telefoon zonder touchscreen en met fysiek toetsenbordje. Eentje zoals we ze allemaal hadden voor de opkomst van de smartphones. De Nokia 400 was alleen anders, want hij zou werken met een nieuwe versie van Android: Google Android for Feature Phones (GAFP).

Inmiddels weten we dat zowel de Nokia 400 als GAFP het levenslicht niet meer zullen zien, maar de telefoon is wel uitgebreid gelekt in een video op YouTube. De Nokia 400 ziet er echt uit als de typische feature phone met grote schermranden en een enkele camera op de achterkant. Zonder dat je een blik werkt op de software, kan je onmogelijk weten dat het toestel werkt met een versie van Android.

Android-apps

Al wordt dat bij het opstarten wel snel verraden. We zien een logo van de Assistent bij het installatieproces. Verder is ook het vergrendelscherm herkenbaar en we zien een startscherm met een aantal bekende icoontjes. We herkennen meteen YouTube en Chrome. Opmerkelijk is dat ook veel van de instellingen van de Nokia 400 doen denken aan Android, en er is ook een appdrawer met het overzicht van alle apps. Daar merken we Google Maps op, maar ook WhatsApp is van partij.

De instellingen verraden daarnaast dat de software van deze Nokia 400 gebaseerd was op Android 8.1.1 Oreo en dat de laatste beveiligingspatch die van augustus 2019 was. Het is niet de eerste keer dat de Nokia 400 op video te zien was, want het toestel is ook in 2019 nog een keertje gelekt.

Wat denk jij? Moet Google deze versie van Android opnieuw gaan ontwikkelen, of kan het bedrijf zijn pijlen beter richten op Android Go-toestellen? Android Go is eveneens een lichtere versie van Android, maar ze werkt op smartphones. Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Nieuws

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk