Dit is de eerste Android-telefoon met Dynamic Island-kloon

Dit is de eerste Android-telefoon met Dynamic Island-kloon

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het is niet de nieuwste smartphone van Xiaomi die als eerste een Dynamic Island krijgt, maar een Realme-telefoon. Zo werkt deze Dynamic Island-kloon op de Realme C55.

Dynamic Island van Realme

Het Dynamic Island op de iPhone 14 laat rondom de camera-inkeping al je meldingen in een pop-up zien. Als je ze aantikt worden ze uitvergroot op het scherm. Veel Android-telefoons stappen juist af van de klassieke 'notch' en komen met een kleinere inkeping in het scherm voor de camera. Dat is waarschijnlijk waarom we op Android-telefoons geen Dynamic Island-kloon zien.

Toch ziet Realme een goede reden Apple's Dynamic Island te klonen en op de markt te brengen als een van de belangrijkste kenmerken van zijn nieuwe telefoon. Dat is de Realme C55 die in Indonesië is gelanceerd. Realme noemt zijn Dynamic Island-kloon 'Mini Capsule'

Dit is de eerste Android-telefoon met Dynamic Island-kloon

Je ziet op 0:23 seconden in de video hieronder hoe deze kloon werkt. Mini Capsule neemt de ruimte rondom de camera-inkeping over als het tijd is om meldingen, de oplaadstatus en andere informatie weer te geven. Mini Capsule wordt in de toekomst uitgebreid met meer mogelijkheden zoals een stappenteller en dataverbruik.

Uiteindelijk is Mini Capsule slechts een onderdeel van de software. Apple maakt met zijn Dynamische Eiland juist slim gebruik van de plek waar de sensoren en selfiecamera in zitten verwerkt.

Ben jij gecharmeerd van de Dynamic Island-kloon op de Realme C55. Volgens de ceo van Realme Europa, Francis Wong, komt de telefoon ook naar Europa. Of Nederland en België daar ook bij zitten, is niet bekend. Kun je niet wachten? Dan kan je met de app DynamicSpot een Dynamic Island op je Android zetten.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk