'Draadloos Google-apparaat op komst: dit weten we'

'Draadloos Google-apparaat op komst: dit weten we'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Een mysterieus nieuw Google-apparaat is opgedoken bij de Amerikaanse regulator FCC. Het gaat om een 'draadloos apparaat' zonder vermelding van een productnaam of -type. In de kleine lettertjes van de aanvraag is gelukkig meer te vinden over dit apparaat.

Nieuw draadloos Google-apparaat

Het mysterieuze apparaat is voorzien van het modelnummer G28DR en tevens wifi- en Bluetooth-connectiviteit, zo is te lezen op de FCC-aanvraag. Dat wijst er op dat het Google-apparaat kan verbinden met andere apparaten. Mogelijk hebben we hier te maken met een Nest-apparaat.

Verder lijkt er een 3,65V-batterij in te zitten en het apparaat was ook verbonden met een laptop voor een van de tests. Dat suggereert dat het apparaat via een USB-verbinding kan worden opgeladen. Ondersteuning voor UWB, NFC en het mobiele netwerk is er niet, dus zal het niet om een nieuwe Pixeltelefoon gaan. Een nieuwe Chromecast is ook onwaarschijnlijk vanwege de batterij.

Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een Nest-product, bijvoorbeeld een nieuwe Nest-speaker of een Nest-thermostaat. Een nieuwe Google Nest Wifi-router met wifi 6 zoals we hier zagen is ook heel goed mogelijk. Gezien Googles eerdere gewoonten lijkt een lancering dit najaar het meest waarschijnlijke. Google lanceert dan ook de Pixel 7-serie.

Wat hoop jij aan hardware van Google te zien, later dit jaar? Laat het ons weten in de reacties!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk