DxOMark: Pixel 3a heeft maar iets minder goede camera dan Pixel 3

DxOMark: Pixel 3a heeft maar iets minder goede camera dan Pixel 3

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Google Pixel 3a

Als je op dit moment op zoek bent naar een mid-range telefoon met een echte high-end camera heb je op dit moment eigenlijk maar één keuze: de Google Pixel 3a. Deze telefoon heeft een adviesprijs van 399 euro en naast dat hij op meerdere aspecten minder goed is uitgerust als de gewone Pixel 3, is dat op één gebied niet het geval: de camera.

[readmore articles="200430"]

Dezelfde 12,2 MP f/1.8 camera als op de Pixel 3 is namelijk ook op de Pixel 3a te vinden. Google haalt zijn uitstekende beeldkwaliteit namelijk niet uit hardware of fancy sensoren maar uit software. Door beelden op een slimme manier te verwerken en te analyseren worden foto's mooier en accurater gemaakt. De Pixel 3a is nu door bekende tester DxOMark onder de loep genomen. De uitslag van de verschillende aspecten kan je hieronder zien.

De algemene score ligt op 100, slechts 1 punt lager dan de Pixel 3. Het verschil zit hem in een aantal aspecten. Zo is er de videoscore die op 95 uitkomt, in vergelijking met 98 van de Pixel 3. Op fotokwaliteit wordt wel hetzelfde gescoord. DxOMark zegt dat de Pixel 3a minder goed op video scoort door belichting, details en stabilisatie, maar juist wel weer betere autofocus en kleurweergave heeft. Kortom, kleine verschillen die al met al voor een doorslag zorgen.

DxOMark noemt hoe de Pixel 3a ook iets minder scoort op bokeh-foto's dan de Pixel 3. Dit komt omdat de Pixel 3a minder consistent is in de resultaten waar de achtergrond van de foto wazig wordt gemaakt. Reguliere foto's zijn verder zo goed als identiek. De mindere processor komt vooral naar voren in de videokwaliteit, maar de videoscore is alsnog erg hoog voor een dergelijke smartphone in deze prijsklasse.

[readmore articles="200815"]

Uiteindelijk is de score van DxOMark natuurlijk niet per se hoe jij een camera ervaart. Er is bijvoorbeeld niet in verwerkt hoe snel de camera is. De Pixel 3 is namelijk aanzienlijk sneller met het verwerken van HDR-foto's dan de Pixel 3a. Dit terwijl de Pixel 3 meer op de achtergrond genomen foto's combineert dan de Pixel 3a. Kortom, een score van DxOMark zegt lang niet alles. Dat de score zo (relatief) hoog is geeft echter wel aan dat Google met deze 399 euro kostende smartphone een prima camera heeft neergezet.

Google Pixel 3a
3000 mAh
5.6 inch - 2220 bij 1080 px
64 GB
Qualcomm SDM670 Snapdragon 670

Meer info

Google Pixel 3a
3000 mAh
5.6 inch - 2220 bij 1080 px
64 GB
Qualcomm SDM670 Snapdragon 670

Meer info

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk