Eén van de meest populaire games ooit is nu speelbaar op Chromebooks

Eén van de meest populaire games ooit is nu speelbaar op Chromebooks

Laura Jenny

door Laura Jenny

Het is geen Tetris, ook geen Mario: Minecraft is de meest verkochte game ter wereld met 238 miljoen stuks. Daar belooft nog wel wat bij te gaan komen, want het virtuele bouwspel is nu gelanceerd op Chromebook.

Minecraft

Het komt niet helemaal als een verrassing. Ontwikkelaar Mojang heeft het spel in maart al beschikbaar gemaakt in de early access (vroege toegang). Het is een spel dat je niet alleen koopt: je krijgt het spel voor Android er meteen bij, waardoor je zowel op de Chromebook als op je Android-toestel lekker naar bronnen kunt hakken, zombies uit de weg kunt gaan en kunt genieten van de bijzondere wereld die de eigenzinnige Markus Persson heeft gecreëerd.

Het is een slimme keuze van Mojang, hoewel het een wat late is: Chromebooks waren namelijk vooral in de coronatijd erg in trek. Het zijn relatief goedkope laptops en zeker in een wereld waarin iedereen ineens online te vinden moest zijn, was het een goede, snelle aankoop, zeker voor studenten. Maar dit is tegelijkertijd een kwestie van beter laat dan nooit: het spel is ook al sinds 2011 uit maar wordt nog steeds volop gespeeld. Het spel telt anno 2023 176 miljoen maandelijks actieve gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Chromebook

Er schuilt wel een blokkerig addertje onder het gras, want je kunt het niet op alle Chromebooks spelen: alleen op de varianten die de laatste drie jaar zijn uitgekomen. Er is echter ook goed nieuws, want als jij zo’n Chromebook hebt en Minecraft wil spelen, dan kun je meteen al gebruikmaken van de nieuwe Trails and Tales-update die deze week is verschenen voor het spel. Je kunt daarmee onder andere naar Cherry Grove en… kameel rijden.

Onze collega’s van IGN Benelux zijn erg te spreken over Minecraft: “Als je graag creatief wilt zijn en jezelf wilt uitdrukken in een videogame, en het niet erg vindt om in een zandbak te worden gedropt zonder stereotype speldoelen, dan is Minecraft een van de beste opties die er zijn.”

Wil je Minecraft spelen op je Chromebook? Download hem dan nu vanuit de Play Store.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk