Eindelijk! Instagram heeft eindelijk een tablet-lay-out, er is wel een maar

Eindelijk! Instagram heeft eindelijk een tablet-lay-out, er is wel een maar

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Instagram op een tablet gebruiken, dat is anno 2023 nog altijd niet mogelijk. Althans niet zoals het hoort. Je krijgt namelijk een uitgerekte telefooninterface op de tablet te zien en dat werkt niet prettig. Eindelijk brengt moederbedrijf Meta hier verandering in maar niet voor alle apparaten met een groot scherm.

Instagram met een tablet-lay-out

In de afgelopen paar weken heeft Instagram een nieuwe gebruikersinterface geïntroduceerd voor grotere schermen. Deze nieuwe interface is beter geoptimaliseerd om gebruik te maken van de extra schermruimte op vouwbare telefoons en op tablets.

In de vernieuwde indeling zien we de Stories nog altijd bovenaan het scherm en de feed breidt zich uit naar beide zijden van het scherm, terwijl Reels een vast aspectratio behouden met zwarte balken voor opvulling. De belangrijkste verandering is dat de app nu een verticale navigatiebalk aan de linkerkant heeft. Normaal gesproken staan de knoppen voor home, zoeken, nieuw bericht , Reels en je profiel onderin. Aan de nieuwe zijbalk zijn ook de meldingen en DM's toegevoegd.

Deze update verscheen bij 9to5Google enkele dagen na de aankondiging ervan op de Samsung Galaxy Z Fold 5, maar nog niet op de Pixel Fold van Google. Op de Galaxy Z Fold 4 is de nieuwe interface ook al opgedoken, maar de redactie heeft deze interface nog niet op de Z Fold 5 gezien. Mogelijk rolt Instagram de update geleidelijk per account uit, en dan in batches waarbij niet iedereen tegelijkertijd aan de beurt is.

Google zet zich actief in voor betere ondersteuning van grote schermen, gezien de groeiende hoeveelheid vouwbare apparaten en de heropleving van Android-tablets. Het is goed om te zien dat Instagram meegaat in deze ontwikkeling. Wat vind jij? Mis jij een tablet-lay-out van Instagram op je tablet? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Eindelijk! Instagram heeft eindelijk een tablet-lay-out, er is wel een maar

Instagram op de Samsung Galaxy Z Fold 5 zonder speciale tablet-lay-out

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk