Elon Musk wil dat iedereen voor X (Twitter) gaat betalen

Elon Musk wil dat iedereen voor X (Twitter) gaat betalen

Dennis Mons

door Dennis Mons

Miljardair extraordinair Elon Musk is van plan om iedereen voor het gebruik van X (Twitter dus) te laten betalen. Alleen op die manier is de strijd met bots aan te gaan, is de Zuid-Afrikaan van mening.

Voor X (Twitter) moeten we gaan dokken

Elon Musk heeft nu al een tijd zijn nieuwe speeltje in handen: Twitter... of ‘X’, zoals de flamboyante ondernemer het heeft genoemd. Ondanks het feit dat er nog een flink aantal gebruikers is, zijn de inkomsten tanende en viert de chaos (mede door hem?) hoogtij.

In een recent gesprek met de Israelische Minister President Benjamin Netanyahu heeft Musk te kennen gegeven dat X een betaalde service gaat worden. “Een kleine, maandelijkse bijdrage is de enige mogelijkheid om het probleem van bots op te lossen”, aldus Musk.

Enige logica in dit statement is er wel te vinden en het ziet er ook niet naar uit dat gebruikers een vermogen moeten aftikken. “Omdat een bot slechts een fractie van een cent kost - laten we het een tiende van een cent noemen - maar zelfs als (een botmaker) een paar dollar moet betalen, is de effectieve kostprijs van bots zeer hoog," zei Musk.

Elon Musk wil dat iedereen voor X (Twitter) gaat betalen

Hoewel hij niet onthulde hoeveel een maandelijks abonnement voor X zou kosten en hoe het zou verschillen van het huidige Premium-plan, voegde Musk eraan toe dat botmakers een nieuwe betaalmethode zouden moeten registreren voor elke bot, waardoor ze beperkt zouden worden in het opzetten van grote aantallen nepaccounts op X.

Wanneer en hoeveel?

Als antwoord op de vraag in de tussenkop: we hebben geen idee. Het is niet voor het eerst dat Musk terloops vrijuit spreekt over zijn ideeën voor projecten. Hoe dan ook zijn we bijzonder geïntrigeerd wat hij nu weer van plan is. X heeft nog altijd zo’n 550 miljoen gebruikers en valt nu dus te bezien hoeveel er over blijven.

De uitdaging voor Musk is nu zeker ook dat diensten als Telegram, SnapChat, TikTok, Instagram maar zeker ook WhatsApp (onder andere met kanalen) directe concurrenten zijn. Zou jij een miniem bedrag betalen om nog steeds van X gebruik te kunnen maken?

Zou jij betalen om gebruik te maken van X?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk