Emoji Kitchen springt vanaf het Gboard over naar Google Zoeken

Emoji Kitchen springt vanaf het Gboard over naar Google Zoeken

Laura Jenny

door Laura Jenny

Emoji Kitchen ken je van Gboard, maar de geliefde functie is nu ook in Google Zoeken geïntegreerd. Je kunt het nu ook gebruiken als je Google via de browser gebruikt. Emoji Kitchen is de functie waarmee je verschillende emoji in een soort mix gooit waardoor je weer nieuwe emoji kunt maken, zoals een huilende aap of een emoji die lacht én omhoog kijkt.

Emoji Kitchen

Het betekent dat veel meer mensen nu toegang hebben tot de Emoji Kitchen, want eerder was het alleen aan mensen met een Android-toestel die Gboard gebruikten (al waren er ook wat onofficiële derden die iets soortgelijks aanboden). Je ziet de functie zelf nog niet als je in de browser naar Google gaat, maar als je Emoji Kitchen intikt, dan begint de magie.

Het is wel echt een speeltuin: het is niet bedoeld om de emoji vervolgens op WhatsApp te gebruiken: het enige wat je ermee kunt is hem kopiëren en dan maakt hij er een plaatje van. Uiteraard kun je dat wel plakken in bijvoorbeeld WhatsApp of een e-mail, maar het werkt dus niet zoals een gewone emoji, maar als een plaatje, zie ook de mooie duiveltje-en-vuur-creatie boven dit artikel. Het bestandje is een .png met een transparante achtergrond, wat het wel weer makkelijker maakt om het elders in te zetten.

Emoji Kitchen springt vanaf het Gboard over naar Google Zoeken

Een plaatje

Niks mis mee verder, want het is en blijft leuk om met zo’n grote variëteit aan emoji alleen maar nog meer gekke emoji te kunnen maken. Zeker omdat we ze al zo lang gebruiken, betekent dat we ze bijna allemaal ook wel goed kennen en dat maakt zo’n mashup erg grappig. Je klikt eerst een emoji aan in het ene vakje, dan klik je er nog een aan voor in het tweede vakje en dan worden ze samengeplet en komt daar een nieuwe emoji uit.

Emoji Kitchen springt vanaf het Gboard over naar Google Zoeken

Als je naar beneden scrollt om meer emoji te bekijken, dan gaat het vak met je gekozen emoji gewoon mee: dat heeft Google wel netjes gebouwd. Wel heb je trouwens iets minder emoji tot je beschikking dan je gewend bent van de Emoji Kitchen op Gboard.

Ben jij een fervent gebruiker van Emoji Kitchen? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk