Er komen vernieuwde nieuwswidgets, Google TV-widgets en aandelenwidgets aan

Er komen vernieuwde nieuwswidgets, Google TV-widgets en aandelenwidgets aan

Laura Jenny

door Laura Jenny

Android krijgt nieuwe widgets deze zomer. Althans, vernieuwde widgets voor een drietal onderwerpen: nieuws, Google TV en aandelen. We schreven gisteren al over de nieuwe tegels die naar Wear OS komen: nu gaan we het hebben over vernieuwingen die naar de telefoons en tablets komen.

Vernieuwde widgets

Je kunt bijvoorbeeld met de nieuwe widget voor Google TV allerlei aanraders krijgen: de widget wijst je op nieuwe films en series die beschikbaar zijn en misschien iets voor je kunnen zijn. Je kunt door de suggesties heenscrollen en er zitten linkjes in om verder te zoeken, plus de afstandsbediening aan de bovenzijde.

Ben je helemaal into aandelen en wil je die het liefst wat vaker in de gaten houden, dan kun je in de vernieuwde aandelenwidget precies zien hoe jouw aandelen ervoor staan. Deze informatie wordt gevoed door Google Finance. Liever gewoon het nieuws weten? Kan ook: de Google Nieuws-widget krijgt een Material You-metamorfose in de vorm van een nieuwe onderbalk en tablet-optimalisaties. Je leest het al: dit zijn vooral aanpassingen die goed tot hun recht komen op grotere schermen.

Gerelateerde artikelen

Vergrendelschermen

Het is opvallend dat widgets, homeschermen en vergrendelschermen veel aandacht krijgen de laatste tijd. Iets dat mogelijk enigszins is ingezet door Apple dat zijn vergrendelscherm op vrij fenomenale wijze onder handen heeft genomen. Het zijn welkome aanpassingen: hoe sneller je immers inzicht hebt in nieuws, aandelen of andere meldingen, hoe minder tijd je bezig bent met je telefoon, apps openen, enzovoort.

Wil je weten wat er allemaal op Wear OS gaat veranderen, dan raden we je aan ons artikel daarover te lezen. Spoiler: het gaat in ieder geval om Spotify en Google Keep die nieuwe tegels krijgen op de wearables die op dit besturingssysteem draaien.

Wanneer de vernieuwde widgets naar de smartphone en tablet komen, dat is nog onbekend. Het wordt ergens deze zomer.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk