Facebook blijft groeien ondanks alle privacyschandalen

Facebook blijft groeien ondanks alle privacyschandalen

Jiri Truijen

door Jiri Truijen

Laatst geüpdatet

Facebook blijft groeien

Uit de kwartaalcijfers van Facebook blijkt dat in de laatste drie maanden van 2018 er in Europa zo’n 381 miljoen mensen maandelijks gebruik maakten van Facebook. Dat zijn er zo’n 6 miljoen meer dan in het derde kwartaal. Dit zorgt ervoor dat Facebook 2018 heeft afgesloten met een stijgend aantal gebruikers ten opzichte van 2017.

Eerder in 2018 daalden de maandelijks actieve gebruikers in Europa nog, mede door alle privacyschandalen, waaronder het Cambridge Analytica-schandaal eind maart vorig jaar. Eind 2018 bleek zelfs dat Facebook toegang gaf tot de gesprekken van zijn gebruikers aan Spotify en Netflix. Hoewel dat uit een onderzoek blijkt dat veel Nederlanders Facebook de rug toe hebben gekeerd, is deze trend dus niet te merken in Europa.

Maar hoe lang nog?

De vraag is dus hoe lang dit nog blijft duren? Het is geen geheim dat vooral jongeren Facebook links laten liggen, zij kiezen eerder voor Instagram en WhatsApp. Dat zijn ook wel diensten van Facebook, maar deze zijn voorlopig nog niet verwikkeld in alle schandalen.

Ook in 2019 stoppen de schandalen niet! Gisteren bleek zelfs nog dat Facebook tieners betaalden om al hun privégegevens te mogen zien.

Het voordeel dat Facebook heeft is dat het geen volwaardige concurrent heeft, dit houdt heel veel mensen tegen om hun account bij Facebook op te zeggen. Zolang Facebook zijn cijfers ziet groeien zullen ze zich vast geen zorgen maken, maar het wordt hoog tijd dat er daar wat veranderd anders zie ook ik mij genoodzaakt om mijn account te verwijderen.

Gebruik jij Facebook nog? Waarom wel, waarom niet? Laat het ons weten in de reacties!

Instagram
Instagram is een gratis, leuke en eenvoudige manier om prachtige foto's op je Androidtoestel te maken en te delen. Kies uit een van de verschillende, prachtige ..

Meer info

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk