Fitbit Charge 5 en Luxe kunnen niet met Android 13-Samsungs synchroniseren

Fitbit Charge 5 en Luxe kunnen niet met Android 13-Samsungs synchroniseren

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Heb je sportieve goede voornemens die je wil meten met een Fitbit Charge 5 of Luxe? Goed idee, maar hopelijk heb je geen Samsung-telefoon die op Android 13 draait. Deze twee Fitbit-wearables kunnen namelijk niet synchroniseren met Android 13-Samsungs. Er komt een fix aan, maar die is er op dit moment nog niet.

Samsungs op Android 13

2023 voor de deur, helemaal fanatiek in de startblokken voor je goede voornemen om wat af te vallen, wat fitter te worden of de dagelijkse 10.000 stappen voor je Vitality-app vast te leggen. Dat is een geweldig idee: zeker doen, alleen kan het voorkomen dat je Fitbit-apparaten niet willen synchroniseren met je telefoon, wanneer je een Samsung op Android 13 gebruikt. Fitbit (via Sammobile) werkt aan een pleister om de boel te repareren, maar die is nog niet gearriveerd. We verwachten ook niet dat die nog voor 1 januari komt…

Heb je bijvoorbeeld een Galaxy Z Flip 3, Z Fold 4 of Galaxy S22, dan worden je stappen, je workouts en je slaap even niet met je telefoon gesynchroniseerd vanuit je Fitbit. Hoe het precies komt is onbekend, maar er wordt gedacht dat het aan de softwarekant van Samsung misgaat. Op Galaxy Z Flip 3 zou het inmiddels voor sommige gebruikers wel zijn opgelost, maar nog niet iedereen.

Fitbit Charge 5 en Luxe kunnen niet met Android 13-Samsungs synchroniseren

Fix van Fitbit

Hoewel het mogelijk aan de software van Samsung ligt, komt Fitbit met een fix. Deze wordt echter niet heel binnenkort belooft, maar in ‘vroeg 2023’. Dat betekent dus dat het zomaar kan zijn dat je de eerste maand, misschien wel twee maanden van het nieuwe jaar niet kunt registreren wat je aan sport doet. Erg balen als je bijvoorbeeld voor een Vitality-abonnement betaalt. Er zijn natuurlijk wel manieren om het toch wel te kunnen registreren: een oude telefoon gebruiken, je werktoestel gebruiken, die van je partner of beste vriend(in) of kijken of de Samsung-gezondheidsapp je stappen kan bijhouden in plaats van je Fitbit. Het is echter allemaal niet ideaal.

Gerelateerde artikelen

Laat je er echter niet door uit het veld slaan: uiteindelijk sport je voor jezelf, met of zonder data. Succes met je goede voornemens!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk