Google maakt het makkelijker om foto's te delen met apps

Google maakt het makkelijker om foto's te delen met apps

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google heeft aangekondigd dat de Photo Picker overal beschikbaar zal zijn binnen het Android-besturingssysteem. Hierdoor wordt het nog makkelijker om afbeeldingen te uploaden naar apps van derden, zoals sociale media-apps of berichten-apps.

Fotokiezer komt overal in Android 

Het gebruik van afbeeldingen is een belangrijk onderdeel geworden van ons online leven. Of het nu gaat om het delen van een vakantiefoto op Instagram of het versturen van een grappige afbeelding via WhatsApp, afbeeldingen zijn tegenwoordig een belangrijk communicatiemiddel geworden.

Daarom kondigde Google vorig jaar een nieuwe Fotokiezer aan die het mogelijk maakt om sneller en gemakkelijker afbeeldingen te selecteren en te uploaden naar apps van derden. Voorheen was het vaak nodig om afbeeldingen te openen en te delen via een afzonderlijke app of door te zoeken naar de afbeelding in de bestandsbeheerder van het apparaat. Met de nieuwe Fotokiezer kun je eenvoudig door je afbeeldingen bladeren en deze rechtstreeks vanuit de app selecteren. Dit alles zonder toestemming voor mediaopslag nodig te hebben!

Gerelateerde artikelen

Deze functionaliteit is niet alleen handig voor gebruikers, maar het zal ook ontwikkelaars helpen bij het verbeteren van de gebruikerservaring van hun apps. Door de integratie van Photo Picker in hun apps, kunnen ontwikkelaars hun gebruikers een eenvoudigere manier bieden om afbeeldingen te selecteren en te uploaden, wat het gebruik van de app zal verbeteren.

De functie is vanaf nu beschikbaar voor telefoons met Android 12 of hoger en zal binnenkort beschikbaar zijn voor oudere versies van Android via een Google Play Services-update.

Google maakt het makkelijker om foto's te delen met apps

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk