Ga maar even zitten, er komen honderd nieuwe emoji’s aan

Ga maar even zitten, er komen honderd nieuwe emoji’s aan

Dennis Mons

door Dennis Mons

Heeft ook u het probleem dat u zich niet kunt uitdrukken middels slechts enkele emoji’s? Geen zorgen, want er komen meer dan honderd nieuwe aan. 🔥

Emoji’s zijn eigenlijk gewoon taal

Wellicht vraag je je af waar emoji’s vandaan komen. Natuurlijk is het zo dat een flink aantal door bedrijven zoals Google en Apple worden gemaakt, maar wat je wellicht niet weet is dat er een ander bedrijf is dat het voortouw neemt. Unicode Consortium. Klinkt awesome. Is het ook.

Het Unicode Consortium is een non-profitorganisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en standaardisatie van het Unicode-systeem, een internationale coderingsstandaard die tekens van alle schriftsystemen vertegenwoordigt. Het doel is om universele tekencodering te bieden voor digitale communicatie en tekstverwerking.

Dat Unicode bestaat is van vitaal belang. Het zorgt ervoor dat mensen (die wellicht minder beletterd zijn), wereldwijd kunnen communiceren. Een van de speerpunten van het bedrijf is dan ook het ontwikkelen van emoji’s. Zie het als moderne hiërogliefen.

Het bedrijf heeft nu een nieuwe update aangekondigd (15.1) die ons 118 nieuwe emoji’s geeft. Deze includeren bijvoorbeeld knikkende hoofden, een feniks, een limoen (zaten we op te wachten) en eetbare bruine paddenstoelen.

Niet meteen op je Android

Ga vooral niet uit je stoel springen van blijdschap. Het Consortium is slechts een raadgever en ontwikkelaar van nieuwe emoji. Het is aan ontwikkelaars, ofwel techfabrikanten, om te vissen in de vijver van nieuwe emoji's. Edoch kan je ervan uitgaan dat ze verschijnen op je telefoon tussen nu en een jaar.

De nieuwste emoji-uitbreiding, volgens Emojipedia, brengt "zes gloednieuwe concepten, vier nieuwe genderneutrale gezins-emoji-combinaties en 108 nieuwe richtingspecifieke versies van zes reeds bestaande mensenemoji's."

Opvallend is dat er ook meer aandacht lijkt te zijn voor emoji's die de diversiteit van mensen met een handicap vertegenwoordigen, waaronder een persoon met een witte stok, iemand in een handmatige rolstoel en zelfs een persoon in een elektrische rolstoel.

Hoe dan ook is het dus even afwachten tot het moment dat we de emoji’s kunnen gebruiken. En hopelijk kunnen we ze ook zelf maken zoals in de Emoji Kitchen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk