Galaxy S24 krijgt mogelijk snelkoppeling naar Instagram-camera

Galaxy S24 krijgt mogelijk snelkoppeling naar Instagram-camera

Wesley Akkerman

door Wesley Akkerman

Het lijkt erop dat Samsung en Instagram gaan samenwerken aan een exclusieve functie voor de Galaxy S24. Dat nieuwe toestel komt waarschijnlijk in januari al, waardoor we snel genoeg weten of het gerucht klopt of niet. Maar als het klopt, dan krijgen eigenaars van dat apparaat een handige snelkoppeling.

Galaxy S24 met Instagram-snelkoppeling

Tenminste, of het daadwerkelijk handig is, is afhankelijk van het feit of je Instagram gebruikt of niet. Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan krijgt de Galaxy S24 namelijk een snelkoppeling op het vergrendelde scherm waarmee je razendsnel de Instagram-camera kunt openen. Dan scheelt weer een (s)tap of twee.

Dit nieuws is afkomstig van Alessandro Paluzzi, een informatielekker die we toevallig eerder vandaag al aanhaalde voor ander Instagram-nieuws. Want het bedrijf lijkt ondertussen ook te werken aan Stories die een week lang beschikbaar zouden blijven. Wil je daar mee over lezen, dan staat dit nieuwsbericht voor je klaar.

En andere Android-gebruikers?

Op moment van schrijven ziet het er niet naar uit dat andere Android-gebruikers toegang krijgen tot dezelfde functionaliteit. Het zou kunnen zijn dat Instagram deze functie ontwikkelde en Samsung daar lucht van kreeg, en de kans greep er een exclusieve functie van te maken. Maar of die afspraak tussen beide partijen dan van tijdelijke aard is of niet, dat kunnen we op dit moment niet vertellen. Er is nog een hoop onduidelijk, waardoor we een officiële aankondiging moeten afwachten.

Dergelijke opties zijn echter wel vaak handig voor een grote groep gebruikers. Instagram heeft veel users die ook Android gebruiken, dus het zou zonde zijn als ze er nooit mee in aanraking zouden komen. Op dit moment hebben zowel Samsung als Instagram nog niet gereageerd op het nieuws. Het lijkt ons in elk geval aannemelijk dat Samsung hier groots mee uitpakt tijdens het Unpacked-evenement dat in januari 2024 plaatsvindt. Dan gaan we er alles over horen.

Zou jij het vervelend vinden als Galaxy S24-eigenaars toegang krijgen tot zo'n exclusieve Instagram-functie?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk