Samsung  Galaxy Z Fold 5 komt onverwacht goed uit de stevigheidstest

Samsung Galaxy Z Fold 5 komt onverwacht goed uit de stevigheidstest

Laura Jenny

door Laura Jenny

Vouwbare telefoons hebben nog steeds de naam niet zo stevig te zijn en als je kijkt naar de technologie die wordt gebruikt om het vouwen mogelijk te maken, dan is wel voor te stellen waarom mensen dat denken. Echter zijn we inmiddels alweer heel wat jaren verder en geldt dat zeker voor Samsung, dat al vrij vroeg in de foldable-wereld stapte. Dat blijkt ook uit de test van JerryRigEverything, waarin de Fold 5 helemaal niet zo slecht uit de verf komt.

Samsung Galaxy Z Fold 5

Zoals altijd weet JerryRigEverything het toestel weer flink door de mangel te halen. Hij bewerkt de prachtige, gloednieuwe telefoon met een stanleymes, hij strooit er zand op, hij duwt zijn vinger hard in het scherm en hij probeert de boel ook nog in de fik te steken. Klinkt als iets waarvan de telefoon er bij de eerste activiteit meteen al mee zou stoppen, maar Samsungs Galaxy Z Fold 5 weet zich goed staande te houden. Uiteraard haalt hij het niet bij een gewone telefoon, maar je kunt er vrij ruig mee omgaan voordat je er grote problemen ontstaan.

Zelfs het toestel hard de verkeerde kant op proberen dicht te vouwen is niet te doen: je ziet in de video duidelijk dat de YouTuber flink wat kracht zet. Samsung overleeft het, ongetwijfeld mede dankzij dat nieuwe scharnier. Nu is deze video zeker geen voorbeeld van hoe je met je telefoon moet omgaan: vooral het vouwbare scherm is nog steeds wel kwetsbaar, maar je weet in ieder geval dat Samsung grote stappen heeft gezet om te zorgen dat je in ieder geval qua hardware zo lang mogelijk met je toestel kunt doen. Iets waar Google Pixel Fold nog wel een puntje aan kan zuigen.

Goed nieuws voor foldables

Het is goede reclame voor de nieuwe Samsung-toestellen, dat ze zo goed door de JerryRigEverything-test komen. Zeker gezien dat imago, dat vouwbare toestellen binnen de kortste keren in twee stukken zouden liggen. Je ziet het: zelfs als je het vrij fanatiek probeert, dan lukt het niet. Wat uiteraard niet wil zeggen dat het onmogelijk is. Maar: don’t try this at home, zouden we zeggen. Dat heeft JerryRigEverything immers al voor je gedaan.

Heb jij wel eens een vouwbare telefoon gehad die stuk ging? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk