Gboard kan je straks makkelijker in hoogte aanpassen

Gboard kan je straks makkelijker in hoogte aanpassen

Het wordt straks een stuk makkelijker om de hoogte van Gboard op je telefoon aan te passen. Dit kun je verwachten.

Gboard in hoogte aanpassen

De hoogte van een toetsenbordapp kunnen aanpassen is erg handig. Of je nu kleinere handen hebt en een compacter toetsenbord wilt, of juist grotere toetsen nodig hebt voor meer nauwkeurigheid. Je kan het formaat van de toetsenbordapp van Google, Gboard, ook aanpassen maar die functie is diep in de instellingen verborgen. Je moet nu nog op het tandwieltje tikken om bij de 'Voorkeuren' naar 'Hoogte van toetsenbord' onder 'Indeling' te scrollen.

Dat kan sneller, moet Google gedacht hebben. Daarom werkt de zoekgigant nu aan een makkelijkere oplossing. De website 9to5Google ontdekte dit in de code van Gboard. Momenteel kan je kiezen tussen een aantal opties, zoals normaal, redelijk hoog en extra laag. Er is geen mogelijkheid om het toetsenbord handmatig te vergroten of te verkleinen. In een nieuwe versie van Gboard wordt het niet alleen makkelijker om het toetsenbord in hoogte aan te passen, je kan ook zelf het formaat bepalen. Net als in andere goede toetsenbordapps zoals SwiftKey.

Zoals je ziet in de screenshots kun je straks het verkleinde toetsenbord een beetje naar boven slepen. Hierdoor ontstaat er een opening tussen de onderkant van het toetsenbord en de navigatiebalk onderin. De optie is daarnaast ook meteen in het menu met de drie puntjes te vinden en het lijkt een beetje op de functie 'Zwevend' en 'Eén hand'. Alleen kan je met het nieuwe 'Formaat aanpassen' de breedte van het toetsenbord niet aanpassen.

Wanneer Google het formaat aanpassen in Gboard zet, is niet bekend. Mogelijk komt de optie samen met de vernieuwde werkbalk voor Gboard waar we nog op wachten.

Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat standaard werkt op de meeste Android-telefoons. Gboard staat bekend om zijn slimme woordvoorspellingen en heel wat andere krachtige functies. Meer over deze app vind je hier op Androidworld.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk