Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

 • Ghostbusters World

Trending smartphones
 • Xiaomi Mi 9T Pro

 • Samsung Galaxy Note 10 Plus

 • ASUS ZenFone 6

 • OnePlus 7 Pro

 • Google Pixel 3a XL

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Project neemt vorm aan...

Mid-range Google Pixel met hoofdtelefoonaansluiting in afbeeldingen te zien

· 18-11-2018 12:00

Er zijn diverse scherpe foto's verschenen van de vermeende Google Pixel 3 Lite. Dit zou een mid-range smartphone worden, voornamelijk bedoeld voor markten als India en andere delen in Azië. De foto's laten ook zien dat er een koptelefoonaansluiting aanwezig is.

Google Pixel 3 Lite

Het woord 'Pixel' samen met Google werd altijd geassocieerd met high-end premium producten. Dit begon bij de Google Chromebook Pixel in 2015 en zette zich vervolgens door naar smartphones in de vorm van de Google Pixel in 2016.

Google Pixel 3 Lite
Vermeende Pixel 3 Lite

Nu lijkt er dan toch een product uit te komen in de middenklasse die de naam Pixel gaat dragen. We hebben hier al eerder in juni over geschreven. Er zou een mid-range Pixel 3 Lite uitkomen die de Snapdragon 710 zou krijgen, aldus bekende insider Roland Quandt. Het toestel zou in 2019 uitkomen. In het bericht werd ook vermeld dat het project nog maar net was begonnen. Nu, een aantal maanden later, heeft het al redelijk vorm aangenomen als we nieuwe gelekte foto's mogen geloven. 

Op de bovenstaande foto's - inclusief watermerk van de originele lekker die ook de Pixel 3 XL lekte - zien we de vermeende Google Pixel 3 Lite, of hoe het toestel ook mag gaan heten. Intern bij Google wordt hij 'Sargo' genoemd. Het meest opmerkelijke zien we meteen al: er is aan de bovenzijde van het toestel een koptelefoonaansluiting aanwezig. Deze is sinds de Pixel 2 uit 2017 niet meer te vinden op de Pixel-smartphones. Aangezien lagere marktsegmenten veelal nog over een koptelefoonaansluiting beschikken is dit besluit niet heel vreemd: we zien veelal dat high-end smartphones de 3,5 mm aansluiting overboord gooien. 

De overige foto's laten een vorm zien die grotendeels gelijk is aan de Pixel 3, met de afgeronde schermhoeken. Het originele Google-logo ontbreekt aan de achterzijde, iets wat we vaker zagen bij de veel gelekte Pixel 3 XL. Dit is om mensen geen argwaan te geven dat het hier om een Google-telefoon gaat, maar het is een publiek geheim dat het hier desondanks om een testexemplaar gaat. Ook de gekleurde powerknop zien we weer terug, net als een enkele camera op de achterkant. Het scherm is naar verluidt ongeveer 5,6 inch groot met een resolutie van 2220 x 1080. Dit is een LCD-exemplaar en geen AMOLED zoals bij de andere Pixel 3-apparaten, vermoedelijk om kosten te besparen. 

Volgens de bron zal de gebruikte processor de Snapdragon 670 zijn. Dit in tegenstelling tot de eerder genoemde Snapdragon 710. Beide processors zijn typische middenklassers, met genoeg power onder de motorkap om de telefoon snel genoeg te maken. In de OPPO RX17 Pro die ik momenteel gebruik zit de Snapdragon 710 ook verwerkt en ik heb weinig te klagen over deze processor. Het grootste verschil tussen de 670 en 710 zit hem in de gebruikte modem voor mobiel internet: deze is bij de 710 wat sneller. De gebruikte rekenkernen zijn verder identiek, en beide processors zijn gemaakt op het energiezuinige 10-nm procédé. 

Verdere specificaties zijn 4 GB werkgeheugen, een 2915 mAh batterij en 32 GB aan opslag. Ten slotte wordt er genoemd dat de camera's aan de voor- en achterkant dezelfde exemplaren zijn als de Pixel 3-serie. Mocht dit het geval zijn, dan zal dit voor een midrange telefoon een grote stap vooruit zijn. 

Beschikbaarheid Pixel 3 Lite

Over de exacte beschikbaarheid of verkrijgbaarheid is op dit moment nog niks duidelijk. Het ligt in de lijn der verwachting dat de Pixel 3 Lite niet naar westerse markten zoals Europa komt, maar is gericht op Azië, met een focus op India. Er wordt een prijsrange tussen de 400 en 500 dollar genoemd. We zullen Google kennende nog wel meer lekken van dit toestel gaan zien, dus houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws.  Via: Rozetked

De nieuwste artikelen over Google Pixel 3

Google Pixel 3 (XL) in de Duitse Google Store 300 euro in prijs gezakt

Google rekent af met prestatieproblemen Pixel 3 in update

Google geeft toe dat Pixel 3 niet goed verkoopt

Google Camera voor Pixel 3 neemt automatisch foto's bij een kus

Android Q Beta 2: Google test Android-updates via de Play Store

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!
Voor meer informatie over onze redactionele werking, klik hier. Dit artikel verscheen eerder op Androidworld.nl.

Reacties (11)

Reacties worden tevens getoond bij het orginele artikel op Androidworld.nl.

Bezig met laden van reacties...