Gelekte renders: Samsung A15 heeft een plat, kleiner scherm

Gelekte renders: Samsung A15 heeft een plat, kleiner scherm

Laura Jenny

door Laura Jenny

Samsungs aankomende A15 ligt op straat. Althans, er zijn renders verschenen waarbij we meer kunnen zien van het nieuwe toestel, dat Samsung nog moet aankondigen. Wat opvalt is dat het scherm plat is en waarschijnlijk wat kleiner: 6,4 inch.

Samsung A15

Een kleiner scherm dus, maar de drie camera’s aan de achterkant blijven. Ook zien we de Infinity-U-notch terugkomen voor de selfiecamera. Wat de verder megapixels van die camera’s zijn, dat is nog onbekend. Dus het kan wel degelijk zijn dat het anders is dan de voorganger, A14. The Tech Outlook is de website die met de renders op de proppen is gekomen en hierop krijgen we veel te zien van A15, ook al weten we qua inhoud nog niet heel veel.

Het toestel heeft aan de zijkant een ietwat vernieuwde knoppen om het volume te regelen en daarnaast zit er een aan/uit0knip met een vungerafdrukscanner erin. Dat is best handig, want vaak houd je het toestel toch vast met je vingers aan de zijkant, inu plaats van op het scherm. Luxe is het niet, maar dat is wel logisch in deze telefoonlijn.

Budgetlijn van Samsung

Samsung kiest dus niet voor de holepunch/ het perferatorgat, maar gaat voor een wat ouderwetsere oplossing. Aan de andere kant is de A10-lijn ook welde allergoedkoopste lijn die we van de Koreaanse telefoonmaker kennen: de A14 koop je nu voor 140 euro.

We waren erg te spreken over de A14 en de A14 5G in onze review schrijven we: “De Samsung Galaxy A14 5G bevindt zich met zijn adviesprijs van 219 euro in de budgetregio van de smartphonemarkt en komt met een aantal goede kenmerken voor zijn prijs. Het toestel springt er op twee punten bovenuit ten opzichte van de concurrentie en dat is de software en het updatebeleid. Allereerst draait het de A14 op de nieuwste versie van Android - Android 13 - iets dat zeker niet standaard is in deze klasse.”

De kans is groot dat de A15 ook een goed updatebeleid krijgt, maar wat dat precies wordt, dat horen we pas als het apparaat wordt aangekondigd. Wanneer dat op de planning staat, is nog onbekend.

Heb jij ervaring met deze lijn telefoons? Goede ervaringen of wat minder? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk