Gerucht: Google Berichten-app binnenkort op meerdere apparaten te gebruiken

Gerucht: Google Berichten-app binnenkort op meerdere apparaten te gebruiken

Laura Jenny

door Laura Jenny

Wil je graag één telefoonnummer op meerdere telefoons gebruiken om sms’jes en rcs-berichten te ontvangen? Oftewel, om de Google Berichten-app te gebruiken op verschillende apparaten? Binnenkort kan het. Als de geruchten kloppen dan zou Google hier momenteel mee bezig zijn.

WhatsApp

Google wandelt hierbij in de voetstappen van WhatsApp, dat inmiddels ook op meerdere apparaten tegelijk te gebruiken is. Het begon allemaal met Web WhatsApp, waarbij je een QR-code moet scannen om je WhatsApp-account als het ware te laten uitlezen. Een functie die ook bestaat voor Google Berichten, waarbij je door een QR-code te scannen kunt zien welke berichtjes je op je telefoon hebt gekregen, maar dan dus op de desktop of laptop. Erg handig, maar het kan beter: Google maakt het straks waarschijnlijk mogelijk om Berichten zelf op meerdere apparaten te gebruiken met één nummer.

Erg handig, want zo kun je je Berichten lezen op je telefoon en op je tablet. Soms heb je sms’jes met codes om in te kunnen loggen (tweefactorauthenticatie) of ben je met iemand in het buitenland aan het sms’en die geen internet heeft. Ideaal om dan op meerdere apparaten je berichten te kunnen lezen. Het gaat daarbij om sms en om rcs, Rich Communication Services, wat een soort mms-opvolger is waarmee je onder andere emoji kunt sturen en foto’s. 9to5Google spotte het in de code van de app (bètaversie 2023.0907_01_RC00).

Google zou gebruikmaken van je Google-account om deze optie mogelijk te maken. Zo is er in de app te lezen: “Gebruik je telefoonnummer om berichten te sturen en ontvangen op toestellen die op je Google-account zijn ingelogd” en “Stuur berichten vanaf andere toestellen met je telefoonnummer.”

Berichten

Berichten

Blijf in contact met vrienden en familie. Berichten van Google is een messenger-app waarmee je sms- en mms-berichten kunt verzenden naar en ontvangen van elke telefo ..

Google Berichten

Het is fijn dat dit een optie wordt, want dat scheelt weer gebruik hoeven te maken van een aparte app. Plus, je kunt nu je werktelefoon bijvoorbeeld ook gebruiken om je berichten te lezen, al moeten we zeggen dat er in Nederland vooral veel WhatsApp’ers en Telegrammers zijn en er niet zo heel veel meer wordt gesms't. Het is de vraag hoe Google het echter aanpakt met RCS, dat van end-to-end-encryptie gebruikmaakt. Misschien dat één apparaat dan toch de basis blijft en het andere slechts doorgeefluik is: maar dan nog, hoe zit dat met encryptie?

Ook is er een nieuwe melding in Berichten gespot die aangeeft wanneer er schermlezende bots op je scherm meekijken en je data mogelijk stelen. Dit zou ook hardop zijn, zodat mensen met een lichamelijke beperking ook meekrijgen dat ze misschien met hackers of in ieder geval malafide software te maken hebben.

Ook leuk: het werd vandaag bekend dat RCS maar liefst 930 miljoen actieve gebruikers heeft. Onderzoeksbureau Juniper beweert dat: een flink aantal, dus Google zal wel blij zijn: het is een groot voorstander van RCS en hoopt nog steeds dat Apple het ook gaat ondersteunen.

Gebruik jij de Berichten-app veel? Laar het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk