Gerucht: Google TV voegt Nest- en Fitbit-ondersteuning toe

Gerucht: Google TV voegt Nest- en Fitbit-ondersteuning toe

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Er komt ondersteuning voor Nest-apparatuur naar Google TV. Goed nieuws voor smarthomefans. Het is nu nog een gerucht, maar de kans is groot dat het klopt. Google is namelijk veel aan het uitbreiden op zijn besturingssysteem voor televisies. Zo zou er in de toekomst ook Fitbit-ondersteuning bijkomen.

Google TV

9to5Google schrijft dat Google van plan is om Nest Audio-ondersteuning en integratie met het Fitbit- en Wear OS-platform naar Google TV te brengen. Google wil de komende jaren hoog inzetten op Android TV en Google TV en daar hoort een uitbreiding van de diensten bij. Zeker nu het de eigenaar is van Fitbit, kan het de wearables handig integreren in het besturingssysteem voor televisies.

Denk bijvoorbeeld aan het kunnen volgen van een workout die op je televisie wordt getoond, terwijl je ernaast ziet hoe het ervoor staat met je hartslag en je calorieverbranding. Dat kan heel goed werken als motivatie, naast dat informatie over je hartslag sowieso handig is: hierdoor weet je dat je het bijvoorbeeld iets rustiger aan moet doen, wil je in de vetverbrandingszone blijven.

Gerucht: Google TV voegt Nest- en Fitbit-ondersteuning toe

Nest-speakers

Voordat het zover is, is het echter eerst aan Nest-speakers om integratie te krijgen met Google TV. Het idee is dat je een Nest Audio dan als draadloze luidspreker kunt gebruiken. Het is iets waarvoor Google al in 2020 adverteerde voor de Chromecast met Google TV, maar wat dus nu pas bewaarheid wordt. In Nederland hebben we wat dat betreft geluk: bij ons is sinds twee maanden de Chromecast met Google TV ook verkrijgbaar.

Wanneer de ondersteuning precies arriveert, dat is nog onbekend, maar het zou wel ergens in de komende maanden gebeuren. De ondersteuning is bovendien niet alleen voor Nest-luidsprekers, want je zou er ook andere luidsprekers mee kunnen aansluiten. De plannen voor Fitbit liggen nog veel verder in de toekomst, want die foefjes worden pas verwacht in 2023. 2024 wordt Googles smarthome-jaar, want dan lijkt het al zijn gadgets samen te willen brengen om je een echte smarthome-ervaring te bieden waarbij de kijkervaring juist wordt verbeterd in plaats van verslechterd.

Sta je te springen om deze functies, dan is het op dit moment nog niet nodig om naar de winkel te rennen voor een Chromecast met Google TV, maar er komt wel voldoende naar het platform toe in de komende periode. Google heeft duidelijk grote plannen en we zijn benieuwd wat het daarvan zal waarmaken.

Zou jij je televisie graag in combinatie met je Nest-speakers of je Fitbit-wearable willen gebruiken? Laat in de reacties achter hoe.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk