Gerucht: Pixel 8 Pro krijgt een betere nachtmodus door meerdere camera’s

Gerucht: Pixel 8 Pro krijgt een betere nachtmodus door meerdere camera’s

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google wil de nachtmodus van zijn aankomende Pixel-telefoon nog beter maken en gebruikt daarvoor meerdere camera’s. Tenminste, dat gerucht gaat momenteel over de Pixel 8 Pro. In de laatste versie van Google Camera zouden aanwijzingen zijn gevonden dat er meerdere camera’s samenwerken om straks een beter ‘Night Sight’ voor elkaar te krijgen.

Google Camera

In de app Google Camera (versie 8.8) zou gezien zijn dat er extra verwerkingsopties bij zijn gekomen wanneer je een foto maakt in de nacht. Het lijkt erop dat Google meerdere camerafeeds wil samenvoegen om één betere nachtfoto te maken. Op zich klinkt dat logisch: vier ogen zien meer dan twee.

Wel lijkt het erop dat de code alleen is bedoeld voor Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro, dus niet voor de voorganger(s). 9to5Google denkt te hebben gespot dat de Super Res Zoom van de Pixel 7 Pro wordt verbeterd op Pixel 8 Pro, namelijk met de mogelijkheid om Night Sight te gebruiken. Het gebeurt nu ook al op Pixel 7 Pro, dat samenvoegen van camerabeelden. In die Super Res Zoom wordt het beeld dat de hoofdcamera schiet naast dat van de telefotocamera gelegd en zo geüpgraded als je inzoomt. Daarvoor moet je echter nu goede belichting hebben, terwijl dat binnenkort dus mogelijk ook een optie is bij nachtfoto’s.

Super Res Zoom

Zelf merk je daar waarschijnlijk weinig van, want het is iets wat vooral in de nabewerking gebeurt. Het is ook niet iets wat je kiest of niet: zodra je de Super Res Zoom gebruikt besluit de telefoon in bepaalde gevallen de beelden van de twee camera’s te gebruiken en straks is dat dus ook zo bij nacht, als 9to5Google het bij het rechte einde heeft. Google is hierin trouwens niet origineel: Honor gebruikt al jaren die combinatie van camera’s om een betere fotokwaliteit te bewerkstelligen.

Andere geruchten over de Pixel 8 Pro zijn onder andere dat het scherm plat is zonder curve, met een iets rondere zijkant dan zijn voorganger. Ook zou het toestel verder visueel niet heel erg veranderen, al schijnt er wel een extra sensor op de achterkant te zitten.

Kijk jij uit naar Pixel 8? Wat vind jij dat die telefoon op fotogebied moet verbeteren? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk