Gesplitst Gboard-toetsenbord verschijnt voor tablets

Gesplitst Gboard-toetsenbord verschijnt voor tablets

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Gboard is er speciaal voor tablets nu ook in een gespleten variant. Dat betekent dat er middenin het toetsenbord een scheiding bestaat en wat ruimte is. Dat maakt het makkelijker om met twee duimen te typen, waar een vouwtelefoon zich ideaal voor leent.

Gespleten toetsenbord

Waar veel mensen op een gewone smartphone graag met één hand typen en de toetsen dus liever dichterbij elkaar hebben, is dat op een vouwtelefoon in veel gevallen moeilijker. Dan typ je juist liever met twee handen, of eigenlijk: twee duimen. Met je duimen aan beide zijkanten van het toestel is het midden van de toetsen vaak wat moeilijker te bereiken, waardoor Google voor zijn Gboard heeft besloten dat een gesplitste variant beter is. Zo kun je alle toetsen goed bereiken.

Google heeft maanden gewerkt aan een toetsenbord dat ideaal is voor bijvoorbeeld Samsung Galaxy Z Fold 3. 9to5Google merkte dit op en maakte screenshots om te laten zien hoe zoiets eruitziet:

Gesplitst Gboard-toetsenbord verschijnt voor tablets

Gboard

Wil je het gebruiken, dan ga je naar het gesplitste toetsenbord icoontje binnen de werkbalk van Gboard (bovenin). Je kunt met één tikje weer terug naar het oude toetsenbord, dus als je soms wel met één hand typt, dan is die wissel makkelijk gemaakt. Gboard onthoudt ook wat je hebt gekozen en wanneer je op het buitenste scherm van het toestel wil typen, dan gaat hij automatisch naar de normale variant.

Heb je een vouwbare telefoon, dan is de kans groot dat de update er nog niet voor je is. Op dit moment lijkt hij alleen beschikbaar te zijn in de bètaversie (v11.9.04) en komt via een server-update, dus niet een app-update via de Play Store. Het is nog niet bekend wanneer dit ook naar tablets komt, maar vouwbare telefoons moeten de update in de komende dagen krijgen.

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en k ..

Heb jij een vouwbare telefoon en is dit gespleten toetsenbord iets waar je op zit te wachten? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk