Gmail krijgt een grote ‘uitschrijven’-knop

Gmail krijgt een grote ‘uitschrijven’-knop

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Zit je totaal niet te wachten op de zoveelste nieuwsbrief? Je kunt het bedrijven moeilijk kwalijk nemen: je hebt blijkbaar ooit geopteerd om de mail te ontvangen. Je uitschrijven is vaak vrij veel gedoe: Google probeert dat nu makkelijker te maken door zijn knop waarmee je je direct door Google laat uitschrijven groter te maken.

Uitschrijven

Hoe handig sommige nieuwsbrieven ook zijn, er zijn genoeg varianten waar je simpelweg totaal niet op zit te wachten. Hoewel elke nieuwsbrief een ‘afmelden’-link moet bevatten, maken ze die vaak enorm klein of zetten ze die in een lichtgrijs lettertype op een net iets minder lichtgrijze achtergrond: kortom, het is vaak moeilijk te vinden. Je wil er misschien wel vanaf. Nu biedt Gmail al een Uitschrijven-optie, maar ook die kon wel wat groter en beter. Dat komt er nu aan (via TheSpandroid).

Gmail krijgt een grote ‘uitschrijven’-knop

Uitschrijven wordt een grotere knop waardoor je sneller van mails afkomt die je niet meer wenst te ontvangen. Het schijnt in nieuwere versies van Gmail voor Android te worden toegevoegd lekker prominent bovenaan de mail. Het verschijnt automatisch boven e-mail waarbij je je kunt uitschrijven. Het is dus geen knop die standaard wordt getoond.

Grote knop in Gmail

Het lijkt heel handig omdat het dienstbaar is naar de gebruiker, in plaats van naar de verzender van de mail. Maar de verzenders van nieuwsbrieven zullen er niet zo over te spreken zijn. Het neemt immers wat van hun macht weg: zij hebben het niet meer voor het zeggen waar de afmeldknop is. Althans: wel in hun mails, want dat blijft verplicht, maar Gmail gaat het dus wel makkelijker maken om je toch snel af te melden.

Wat vind jij: kan Google nog meer doen om iets te doen aan de veelheid aan nieuwsbrieven die men vaak krijgt, en is dit een goed idee? Deel het nu in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk