Gmail krijgt twee panelen op vouwbare Android-toestellen

Gmail krijgt twee panelen op vouwbare Android-toestellen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Gmail wordt onder handen genomen op vouwbare Android-telefoons. Je kunt straks gebruikmaken van twee panelen met de app, waarbij het ene paneel de lijst met e-mails is, en de andere de inhoud van de e-mail. Zo kun je de vouw van je smartphone, of eigenlijk de twee schermdelen, zo effectief mogelijk gebruiken.

Gmail

Het e-mailprogramma van Google, Gmail, gebruiken op een telefoon, dat gaat vrij makkelijk. Google heeft er een intuïtief geheel van gemaakt, maar het kan beter. Bijvoorbeeld op een vouwbare telefoon. Google laat weten dat deze twee-paneelsview voor Gmail er nu ook is voor Google Meet. Ook het Chat-gedeelte binnen Gmail heeft deze view nu, als je daarvoor kiest.

Mocht het heel bekend voorkomen, dat kan kloppen, want Gmail op foldables ziet er nu meer uit zoals je het kent van tablets. Een vooruitgang is het wel: eerder werd Gmail op vouwbare telefoons juist enorm uitgerekt, waardoor het helemaal niet meer in de juiste verhoudingen was.

Gmail krijgt twee panelen op vouwbare Android-toestellen

Vouwbare Android-telefoons

Wil je in je mail zoeken, dan kun je dat doen door de zoekbalk boven de rij met mails in je inbox te gebruiken. Wil je een bericht opstellen, dan kun je de knop hiervoor ook vinden op dat schermdeel. Aan de andere zijde vind je de inhoud van het bericht en een rij met labels. De navigatierail lijkt hier niet meer te vinden zijn, die wel op tablets aanwezig is.

Misschien valt ook op dat Google hierin weer meer het Material You-design volgt. Dat betekent lichte kleuren met een blauwe achtergrond voor de rest van de pagina. Zo ziet Gmail er ook ongeveer uit als je het op het web gebruikt. Deze nieuwe view voor vouwbare Android-telefoons is nu beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Heb jij het al op jouw vouwbare toestel en bevalt het? We zijn benieuwd. Laat het nu weten in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk