Gmail op Android krijgt eindelijk optie om alles te selecteren

Gmail op Android krijgt eindelijk optie om alles te selecteren

Laura Jenny

door Laura Jenny

Hoezo bestond dit nog niet? Wij vragen het ons ook af, maar fijn dat het er is: je kunt nu in de Gmail-app op Android alles selecteren. Dat is handig als je in één keer 50 mailtjes wil weggooien (of bijvoorbeeld allemaal in een bepaalde map wil zetten.

Gmail-app op Android

De ‘Alles selecteren’-knop kennen we van de browservariant van Gmail, maar hij was altijd absent in de app op Android. Nu niet meer. Hoewel de schrijver van dit stuk het nog niet had, wordt het nu wel uitgerold naar de Gmail-app op Android-toestellen. De knop staat er overigens niet standaard, dus laat je daar niet door van de wijs brengen. Je ziet hem wanneer je meer dan één mail handmatig selecteert.

Overigens is deze optie zowel in de app als op het web vaak wat vreemd. Dat komt omdat je weliswaar zegt ‘alles selecteren’, niet alles wordt geselecteerd in de inbox. Alleen wat er op dat moment te zien is wordt geselecteerd en dat zijn er altijd maximaal 50. Op het web krijg je dan wel de melding “Alle 50 berichten op deze pagina zijn geselecteerd. Waarna je de klikbare optie krijgt om ‘alle XXX berichten in Inbox’ te selecteren. Die optie verschijnt helaas (nog) niet in de app, waardoor je als je nogal rigoureus door je inbox wil gaan dat dus altijd maar kan doen per 50 stuks tegelijk. De optie zit in Gmail-appversie 2023.08.20.561750975 (via 9to5Google).

screenshot 2023 09 24 195833

Geen HTML-variant meer

Meer nieuws over Gmail deze week: de html-weergave van Gmail op het web gaat verdwijnen. Google laat weten dat je vanaf januari 2024 overgaat naar de standaardweergave. De HTML-weergave is een soort heel simpele, eenvoudige versie van Gmail die vooral handig is wanneer je een slechte internetverbinding hebt of simpelweg al die poespas niet wil gebruiken. Straks moet je dus wel, want over een paar maanden is het klaar met de HTML-variant van Gmail.

Gebruik jij de HTML-variant van Gmail weleens? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk