Google Assistant krijgt een nieuwe stem: die van Issa Rae

Google Assistant krijgt een nieuwe stem: die van Issa Rae

Jiri Truijen

door Jiri Truijen

Laatst geüpdatet

Google Assistant en Issa Rae

Google schakelt graag de hulp in van Amerikaanse celebrities om zijn slimme hulpje te voorzien van een nieuwe stem. John Legend leende eerder al eens zijn stem uit aan Google, en nu is het de beurt aan Issa Rae. Issa Rae is een Amerikaanse actrice, schrijver, regisseur, producent en maker van webseries zoals Insecure en Awkward Black Girl.

Dit keer gaat het wel om een zogenaamde 'cameo voice' die antwoord geeft op een aantal standaard vragen en tijdelijk in Google Assistant beschikbaar is. Voorbeelden van vragen die Google geeft zijn:

“Hey Google…”

Je kan Issa Rae's stem in de assistent selecteren via: Settings > Google Assistant > Assistant > Assistant Voice naar. Je ziet hier dan een lijst met stemmen die je kunt selecteren om een voorbeeld te beluisteren. De stem werkt op smart displays, Google Home-speakers en andere Google Assistent-devices.

Vlaamse Google Assistent

Ondertussen zitten wij nog steeds te wachten tot onze Google Assistent een Vlaamse stem krijgt. Bij de lancering van de Belgische Google Assistent kregen we te horen dat de Assistent met een Hollands accent ging praten, maar dat er een Vlaamse stem opweg was.

We hebben vorige week woensdag, 2 oktober, Google om een update gevraagd, maar daar hebben we nog geen antwoord op gekregen.

Onze Noorderburen hebben op 19 september ook een nieuwe stem ontvangen voor de Nederlandse Google Asssistent, die van man. Uiteraard zijn we benieuwd wanneer deze bij ons zal verschijnen, maar ook daar heeft Google België nog geen nieuws over.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk