Google Assistent kan nu zoeken op gasten in podcasts

Google Assistent kan nu zoeken op gasten in podcasts

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google Assistent kan nu nog beter in podcasts zoeken. Stel je voor dat je fan bent van bijvoorbeeld Erik Scherder of Gloria Wekker: je weet in welke podcast hij of zij zit, maar niet in welke aflevering: nu kun je dat makkelijk vragen. De Google Assistent vindt de aflevering als jij de juiste podcast erbij weet. De assistent kan een betreffende aflevering ook meteen afspelen.

Google Assistent

In het verlengde daarvan is het ook mogelijk om te zoeken op aflevering of onderwerp. Dat betekent dat het niet langer alleen maar “Oké Google, speel de Tettalk podcast af” meer hoeft te zijn, maar je ook kunt zeggen: “Oké Google, speel de Echt Gebeurd-aflevering af over Jonna ter Veer”. Tenminste: dat is technisch gezien wat binnenkort mogelijk moet worden. Op dit moment lijkt het alleen nog in het Engels te kunnen, want in het Nederlands opent hij ofwel YouTube ofwel een Google zoekresultaat. In het Engels zegt men bijvoorbeeld (via 9to5Google): “Play the Pivot episode with Bob Iger”.

De nieuwe mogelijkheid is er dankzij Android Auto. Samen met het redesign van de app zijn er meerdere nieuwe functies. Eén van die nieuwe functies is bijvoorbeeld een speelbankscrubber: scrubben betekent dat je snel door een video heengaat door binnen de afspeelbalk te slepen. Zo kun je snel in een video zoeken naar een bepaald stukje dat je wil zien. Dat is dus een stuk beter dan het vooruitspoelen en terugspoelen dat tot op heden kon.

Gerelateerde artikelen

Podcasts

De nieuwe functie is nog niet live in de bèta, maar komt er snel aan. Google wil namelijk graag inspireren om vaker een podcast aan te zetten in de auto en door het zo makkelijk mogelijk te maken om een podcast te vinden, is het aantrekkelijker om er een aan te zetten.

Luister jij wel eens een podcast en gebruik je de Google Assistent om die aan te zetten? Laat het achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk