Gerucht: Googles AI-bot komt naar Chromebooks

Gerucht: Googles AI-bot komt naar Chromebooks

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft plannen om zij taalbot Bard te integreren in Chrome OS, de software van Chromebooks. Dat is ontdekt in de code van Chrome OS. Al heeft Google nadat het nieuw bekend raakte een deel van zijn code werd verwijderd.

Bard voor Chromebooks

AI-chatbots zijn de nieuwste paradepaardjes van de grote technologiebedrijven Microsoft en Google. Die eerste integreert het populaire ChatGPT van OpenAI in zijn zoekmachine en browser, terwijl Google aan een eigen alternatief werkt dat de naam Bard draagt.

Bard moet straks de zoekmachine van Google slimmer maken. Je krijgt dan niet alleen zoekresultaten te zien, maar Bard kan ook zelf een genuanceerd antwoord geven op vragen die je stelt. Nu zijn ook in Chrome OS de eerste sporen van Bard gevonden, want de taalbot zal een plaatsje krijgen in de zoekfunctie van de taakbalk. Met die functie kan je op dit moment al zoeken door apps, bestanden en resultaten van het internet.

De integratie van Bard heet 'Conversational Search' en ze wordt al gekoppeld aan een Chrome flag. Dat is een experimentele functies die we mogelijk op termijn kunnen testen. Wanneer dat zo zal zijn, is niet bekend.

Voorzichtig te werk

Het is wel opvallend dat er aan de kant van Google meer geheimhouding bij het hele gebeuren komt kijken, dan we van het bedrijf gewend zijn. Er worden regelmatig nieuwe functies ontdekt in de code van Googles software, maar dit keer heeft Google na het ontdekken heel wat informatie weggehaald. Dat weet 9To5Google.

Een mogelijke verklaring waarom Google zo omzichtig te werk gaat, moeten we misschien zoeken bij de problematische demonstratie van Bard vorige week. Bard gaf toen een verkeerd antwoord op een vraag. In de demo van Google vertelde de chatbot dat de James Webb-telescoop als eerste een foto heeft gemaakt van een planeet buiten ons zonnestelsel, terwijl het in feite de de Europese Very Large Telescope was. Dat zorgde voor spot op sociale media en Googles aandeel kreeg ook een dreun.

De populairste artikelen over chatbots

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk