Google bouwt vaccinatiekaart corona rechtstreeks in Android

Google bouwt vaccinatiekaart corona rechtstreeks in Android

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft met de Australische overheid samengewerkt om een vaccinatiebewijs voor COVID-19 in Android te bouwen. De functie heet 'COVID Card' en de optie werkt samen met het gezondheidsplatform van de overheid.

COVID Card

Australiërs kunnen hun vaccinatiebewijs rechtstreeks op hun Android-telefoon raadplegen zonder te tussenkomst van een extra app. De functie maakt deel uit van Google Play Services en het vaccinatiebewijs kan ook in Google Pay worden geraadpleegd. Dat blijkt uit een blogbericht van Google in Australië.

De Australische overheid heeft de koppeling met Android-toestellen in samenwerking met Google ook rechtstreeks geïntegreerd in zijn gezondheidsplatform. Vanaf de website waar je je vaccinatiegegevens vindt, is er ook een 'Opslaan op telefoon'-knop waarmee je de gegevens downloadt.

Beveiliging en privacy

Zodra de gegevens op je apparaat zijn opgeslagen, is het bewijs ook offline terug te vinden. De vaccinatiekaart zelf toont het logo van de Australische overheid en naast je naam en het documentnummer, zie je ook de datum waarop je een eerste en tweede vaccinatie hebt gehad.

Google bouwt vaccinatiekaart corona rechtstreeks in Android

COVID Card

Telkens als je het document wil raadplegen, moet je eerst je identiteit bevestigen door te bevestigen met de vingerafdrukscanner en een pincode. Google stelt dat de vaccinatiegegevens niet in de cloud worden opgeslagen en dat ze alleen op je telefoon worden bewaard. Je kan ze ook op elk gewenst moment weer verwijderen.

Volgen meer overheden?

Het valt nog af te wachten of nog meer overheden ook de mogelijkheid gaan voorzien waarmee burgers zonder de tussenkomst van een extra applicatie hun vaccinatiebewijs kunnen tonen. Wat vinden jullie van deze COVID Card? Zouden jullie het gebruiken als het hier beschikbaar was? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk