Google brengt populaire wallpaper terug naar Pixel-smartphones

Google brengt populaire wallpaper terug naar Pixel-smartphones

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Google komt met een nieuwe oude wallpaper voor zijn Pixel-smartphones. Dit keer brengt de zoekgigant namelijk een bekende en geliefde wallpaper terug genaamd 'Horizon'. Waar en hoe kan je de wallpaper downloaden?

Nieuwe oude live wallpaper

Horizon is een zogenaamde live wallpaper, of live achtergrond. Deze wallpapers bevatten vaak een animatie of interactie die op je start- of vergrendelscherm getoond wordt. Je kunt deze achtergronden op veel smartphones of apps terugvinden. In dit artikel vind je een overzicht van apps waarmee je nieuwe achtergronden en live wallpapers op je Android-smartphone kunt zetten.

Horizon is terug

Ook Google heeft eigen achtergronden welke te vinden zijn op de Pixel-smartphones van het bedrijf. Bijna iedere maand komt het bedrijf daarbij met nieuwe wallpapers. Vaak maken ze deze in samenwerking met kunstenaars. Zo maakte ze samen met Gayle Uyagaqi Kabloona drie wallpapers waarmee ze de 'Dag van de Inheemse Volken in de wereld' wilde vieren. En met kunstenaar Autumnalwood maakte ze een achtergrond met de lieve schattige kikkers Grinnin, Vibin en Smilin.

Nu komt Google niet met een nieuwe wallpaper, maar brengt het een oude getrouwe terug. Het gaat over de achtergrond Horizon die je misschien nog kent van de eerste serie Pixel-telefoons. Dit is een geanimeerde achtergrond die qua kleur verandert afhankelijk van onder andere je batterij. Je ziet namelijk een live wallpaper met een landschap met hierop, wolken en de zon. Deze passen zich aan qua kleur. Zo zal de zon opkomen als je je Pixel-telefoon oplaadt en steeds verder ondergaan naarmate je batterij wordt gebruikt.

Google brengt populaire wallpaper terug naar Pixel-smartphones

Waar en hoe kan ik Horizon vinden?

De achtergrond Horizon is vanaf nu te vinden op de Pixel 5, 6, 6 Pro, 6a, 7, 7 Pro en de 7a. In het stappenplan hieronder kun je zien waar je de achtergrond kunt vinden.

  1. Ga naar het startscherm op je Pixel-smartphone
  2. Hou je vinger lang ingedrukt op de achtergrond 
  3. Ga naar Achtergrond en stijl
  4. Klik op Meer achtergronden
  5. Ga naar Levend universum
  6. Je vindt hem rechts onderaan (oranje blokje)
  7. Download de wallpaper (pijltje rechts bovenin) en stel hem in 

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk