Deze magische AI-functie van Google komt misschien ook naar video's

Deze magische AI-functie van Google komt misschien ook naar video's

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro hebben een slimme fotobewerkingsfunctie gebaseerd op kunstmatige intelligentie (AI) en die heet Foto Unblur. Deze functie kan straks misschien ook bij video's worden gebruikt.

Photo Unblur komt naar video's

Photo Unblur of Foto scherp maken kan momenteel alleen op de Pixel 7-serie in Google Foto's gebruikt worden. En alleen voor foto's. Daar komt binnenkort misschien verandering in. Google werkt aan een vergelijkbare functie voor video's met de toepasselijke naam: Video Unblur. Hiermee zou je een video scherper en duidelijker eruit kunnen laten zien.

Photo Unblur in actie

Photo Unblur in actie

9to5Google slaagde erin om de Video Unblur-tool te activeren in Google Foto's in te schakelen, hoewel de functie momenteel nog niet werkt. Google is blijkbaar nog niet klaar met de ontwikkeling ervan. Net als Photo Unblur, vertrouwt Video Unblur ook op AI-magie om je video's scherper en helderder te maken, ongeacht of ze zijn opgenomen op een Pixel.

Gerelateerde artikelen

De website ontdekte ook 14 nieuwe video-effecten in Google Foto's, waaronder After School, B&W, Polaroid, Chromatic, Moire en VHS. Nogmaals, geen van deze overlays werkt nog, wat aangeeft dat Google er nog aan werkt. Google Foto's heeft momenteel al 18 videofilters en ook geavanceerde stabilisatie voor video's. Dat is nog niet zo uitgebreid als de mogelijkheden die deze video-editor-apps hebben. Blijkbaar wil Google hier nu verandering in brengen.

Exclusief voor Pixel-telefoons?

Photo Unblur is een functie exclusief voor Pixels. Naar alle waarschijnlijkheid zal Video Unblur ook exclusief voor Pixels zijn, maar dat is nog niet bekend. Google stelde de Magic Eraser, waarmee je ongewenste objecten zoals je ex-vriendin uit foto's kunt verwijderen, onlangs beschikbaar voor iedereen met een Google One-abonnement.

Zo gebruik je Photo Unblur (Foto's scherp maken)

Je kunt wazige foto's op de Pixel 7 en Pixel 7 Pro verbeteren met 'Foto scherp maken'. Deze bewerkingsfunctie werkt voor zowel nieuwe als oudere foto's in je fotobibliotheek.

  1. Open de app Google Foto's
  2. Selecteer de foto die je wilt bewerken
  3. Tik op Foto bewerken -> Tools -> Scherp maken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk